Фудбал: Велика победа у гостима Златибора за нову наду

Фудбалери Златибора

Фудбалери Златибора победили су Мачву са 3:1 на гостовању у трећем колу баража Прве лиге Србије. Чајетински тим је одиграо један од најбољих мечева у сезони и остао у борби за опстанак на четири утакмице до краја такмичења. 

Стрелци за девету победу у првенству били су Урош Милорадовић у 16. минуту, Филип Рајевац у 56. и Драган Радосављевић у 88, док је једини гол за домаће постигао Живорад Арнаутовић у 80. минуту.  

Против првопласиранењ екипе плеј аута, Златибор је одлично отворио утакмицу и запретио после одузетих лопти на противничкој половини и из прекида. Управо из полуконтре екипа Предрага Ристановића долази до предности пошто је везиста Милорадовић добро испратио акцију и погодио са око 11 метара. Шапчани су покушавали да појачају притисак, али су се гости добро бранили. У 56. минуту одлично је изведена нова контра и Рајевац погађа за 2:0. У 80. минуту Мачва смањује на 1:2, али је тријумф потврдио Радосављевић у 88. минуту лепим ударцем. 

После 33 утакмице Златибор има 38 бодова и тренутно је у опасној зони, а два бода више има Будућност из Добановаца, док је првопласирани Рад са 44 бода. У наредном колу Златибор поново гостује, већ прежаљеном Кабелу.