Фудбал: Златибор изгубио важан меч од Јавора

Фудбалери Златибора изгубили су од Јавора резултатом 0:2 на домаћем терену у Ужицу у 28. колу Линглонг Суперлиге Србије. На повратку Предрага Ристановића на клупу чајетинског тима десио се  17. пораз у елитном рангу, а сам тренер био је веома незадовољан суђењем.

Стрелци за победу Ивањичана који су освојили значајна три бода и одвојили се од опасне зоне били су Андреј Илић у 15. минуту и Лука Луковић у 83.

Гости су награђени за бољу игру у првих 15 минута вођством из добре акције у којој је после доброг ударца Маричића голман Чупић могао само да одбије лопту до Илића који је лако смешта у мрежу. Примљен погодак као да је пробудио домаће играче указавши им да више немају шта да изгубе. У јеку иницијативе Чајетинаца, судија Јовановић није досудио неколико фаулова за домаћи тим, на шта су уследили јаки протести, а главни арбитар је одговорио картонима за клупу Златибора.

Меч су обележили јаки дуели и велика борбеност играча оба тима, што је спречавало течну игру. Јавор је чувао вођство и чекао грешку домаћих, који су имали већи посед лопте али нису долазили до великих шанси. Шутеви из даљине играча Златибора нису били довољно прецизни или су били лак плен за голмана Лазовића, а учестали су били прекиди и жути картони, док је Ристановић у 72. минуту искључен и послат на трибине због другог жутог картона. Неповезаност у задњој линији домаћих искористио је Луковић да у 83. минуту постави коначан резултат.

На паузу због утакмица репрезентације Златибор одлази са 21 бодом, девет мање од прве екипе ван зоне испадања, а екипа нема победу на домаћем терену од 22. новембра.

Златибор - Јавор 0:2 (0:1)

Златибор: Чупић, Јездимировић (од 83. Хаирлаховић), Николић, Ламбулић (од 65. Живановић), Севић, Милорадовић (83. Богићевић), Дашић (од 55. Петронијевић), Јањић, Крстић, Елиомар, Вукић.

Јавор: Лазовић, Вицо, Павишић, Остојић, Јевремовић, Дукуре, Маричић (од 68. Балабановић), Звеканов (од 74. Јевтић), Танко (од 74. Николић), Илић, Луковић (од 87. Шћепановић).