Фудбал: Златибор од сјаја до очаја са шампионом

Фудбалери Златибора изгубили су од Црвене звезде са 6:1 у 36. колу Линглонг Суперлиге Србије на стадиону "Рајко Митић". Чајетински тим је доживео тежак пораз од шампиона иако је на полувремену водио са 1:0.

Тим Предрага Ристановића се одлично представио у првих 45 минута, чувао је свој гол и дошао до вођства у 24. минуту. После слободног ударца са стране лопта је дошла до Дашића који је лепо успео да се загради и остави повратну за Вукића. Најбољи стрелац Златибора је идеално шутнуо и постигао прелеп погодак за изненађујућу предност. Ипак, нада да популарни "Златиборац" први пут у трећем сусрету може избећи пораз трајала је само једно полувреме.

Екипа Дејана Станковића је у наставку постигла чак шест голова и комплетирала убедљив прелаз, речено кладионичарским речником. Ређали су се голови Мирка Иванића у 47. и 50. минуту, Вељка Николића у 54.  Жељка Гаврића у 67. Гејлора Канге у 70 и Милана Павкова у 84. минуту. Златибор је у 74. минуту остао са играчем мање јер је црвени картон добио штопер Зарија Ламбулић. Бранилац титуле је тако дошао до 102 бода после 36. кола.

Да подсетимо, Звезда је већ обезбедила четврту узастопну титулу, а већ неколико кола је познато и да Златибор испада из елите.

Црвена звезда - Златибор 6:1 (0:1)

Стадион: "Рајко Митић", судија: Максимовић.

Црвена звезда: Поповић, Срнић (од 46. Гајић), Дегенек, Милуновић, Родић, Саного, Петровић (од 46. Иванић), Николић (од 67 Канга), Гаврић (од 67. Панков), Бен (од 46. Павков), Фалћинели.

Златибор: Чубраковић, Јездимировић, Стеменковић, Ламбулић, Момчиловић, Дашић (од 68. Хаирлаховић), Судар, Јањић (од 68. Крстић), Богићевић (од 50. Петронијевић), Севић (од 60. Милорадовић), Вукић.

М. Ј.