Фудбал: Златибор почео припреме за напад на Суперлигу

Фудбалери Златибора почели су припреме за пролећни део такмичења у Првој лиги Србије. На снегом покривеној Швајцарији појавила се већина играча из првог дела сезоне, уз амбицију клуба да се оствари пчасман у Суперлигу Србије.

На зимској прозивци тренера Предрага Ристановића поред староседелаца појавила су се и нова лица, голман Милош Рнић (дошао из Колубаре), леви бек Никола Вукајловић (Земун), везисти Ифет Ђаковац (Тутин) и Милош Станковић (Власина), нападач Стефан Вукић (Будућност Добановци) и млади Тодор Глишовић.

„То су играчи који су нама познати. Голман Рнић дуго година брани у другој лиги, Милош Станковић је играо у Суперлиги, са Вождовцем и Радником, Вукић је прошле године игроа у овом рангу такмичења. Мислим да ће сви бити појачања,“

каже тренер Предраг Ристановић. Екипу су напустили капитен Петар Јовановић који је отишао у лучанску Младост и голман Милош Чупић којег је Црвена звезда пребацила на позајмицу у Графичар. Према речима Ристановића, могући су нови доласци под условом да се отвори прилика. Тренер Златибора се нада да неће бити више одлазака, као и да ће екипа можда бити јача на пролеће у односу на јесењи део када су освојили  37 бодова и налазе се на трећем месту табеле.

„Ми смо се трудили да не променимо много екипу. Прошле године када смо променили екипу, променили смо и резултате. Мислим да смо сада сачували 90% екипе из јесењег дела сезоне и са довођењем пар нових играча, мислим да ћемо направити екипу која ће бити подједнако добра као и у првом делу. Надамо се да можемо да се померимо за једно место ка горе на табели, а то место доноси улазак у Суперлигу,“

јасан је Ристановић. Из јесењег дела сезоне у Златибору су остали Марко Стаилковић, Милан Илић, Немања Анђелковић, Раде Глишовић, Милан Јездимировић, Стефан Тодоровић, Никола Недељковић, Немања Крушевац, Марко Стојановић, Никола Стојановић, Урош Стаменић, Крста Бојић, Никола Дивац, Урош Весић, Јован Радовић, Лука Ђокић, Милан Ђокић, Максим Артемчук и Данило Дашић. Са првим тимом радиће и омладинци: Лука Деспић, Александар Његуш, Давид Обрадовић и Стефан Шкодрић.

На првом тренингу у 2020. години на стадиону Швајцарија првотимце је поздравило руководство клуба на челу са председником Вељком Радуловићем, а на месту генералног секретара Владана Луковића заменио је Бранислав Златић.

Трчање по снегу на почетку припрема Златибора није изненађење, а тако је и овог јануара. Чајетински тим ће до 3. фебруара тренирати на Златибору, радећи у хали и теретани и на отвореном, а потом ће 12 дана провести у Петровцу где ће одиграти и највише пријатељских утакмица. Наставак такмичења у Првој лиги Србије заказан је за 29. фебруар када Златибор гостује Металцу.

https://www.youtube.com/watch?v=il-n5Zit6ws&feature=youtu.be