Фудбал: Златибор почео припреме за пролеће

Фудбалери Златибора на зимском тренингу

Фудбалери Златибора почели су припреме за пролећни део Прве лиге Србије, као  и сваке године на снежном терену. Чајетински тим са неколико промена ће од 1. фебруара бити на црногорском приморју.

Тренинзи на снегу нису никаква новост за фудбалере Златибора, који су се поново окупили 17. дана нове године, после скоро месец и по дана паузе. Екипа ће у првој фази припрема до 1. фебруара радити на стицању снаге и физичкој спремљености, а договорено је и неколико контролних утакмица. Чајетинци ће први меч играти 26 29. јануара против Такова, док ће генералну пробу имати 19. фебруара против Слоге из Бајине Баште, а у међувремену ће одиграти још утакмица, нарочито током припрема у Будви.

„Почетак је тежак у смислу временских прилика, али тако је на Златибору. Додуше, снег је и користан у овој првој фази припрема коју ћемо овде одрадити. Пре одласка на црногорско приморје покушаћемо да одрадимо провере у околини где има вештачких терена. Од 1. ће нам бити ударна фаза припрема. Сваки почетак је тежак, играчи се окупљају, биће и одлазака и долазака,“

каже тренер Жарко Јовановић и додаје:

„Првенство ће бити јако тешко, знамо да је лига доста изједначена. Најважније је да смо ухватили прикључак, и смањили заостатак из првог дела првенства. Сада се налазимо на некој граници тог плеј офа, биће јако тешкоп да уђемо, доста клубова је заинтересовано, сем ових који су се издвојили и кандидати су за Суперлигу. Циљ је да будемо у порвих осам, и у априлу практично обезбедимо опстанак, али и ако не дођемо до плеј офа, сваки нам је бод битан да би у том плеј ауту били у што бољој стартној позицији. Циљ је и да кроз јако такмичење афирмишемо неког младог играча.“

Још увек је непознато са каквим ће саставом Златибор ући у наставак Прве лиге, али је на првој зимској прозивци била већина играча из прве половине такмичења. Сигурно је да ће бити још појачања, а један од новајлија је лево крило Жељко Жерађанин, који долази из краљевачке Слоге, а прошао је школу Црвене звезде.

„Одлични су утисци, момци су ме сјајно прихватили, надам се да ће бити све боље и боље како буде одмицало време. До сарадње је дошло тако што су људи из клуба гледали моју утакмицу против Слободе када сам играо за Слогу. Нисам много размишљао када сам добио позив, мислим да је Златибор сјајна средина за мене, да могу много да напредујем. Прошао сам млађе категорије Црвене звезде, био сам у генерацији са Марком Грујићем, Луком Јовићем, Вукашином Јовановићем, Филипом Манојловићем, стварно је сјајна генерација била. После тога сам прошао много клубова у Србији, углавном сам играо Прву лигу. Имао сам пехова са повредама што ме јс спречило у напредовању,“

каже 25-годишњи нови играч Златибора. Првог дана припрема тренирали су: Владимир Савић, Лука Савић, Михаило Драгићевић, Душан Врбић, Данило Дашић, Игор Башић, Александар Цветић, Богдан Рмуш, Сергеј Стаменић, Драган Радосављевић, Младен Мирковић, Лука Чумић, Драгољуб Радоман, Жељко Жерађанин, Марко Станић, Алекса Стојковић, Лазар Раденовић, Павле Томић, Ћосовић, Жунић, Шапић, Спасојевић, Селенић, Лековић.

Да подсетимо, Златибор је после 21 кола на 12. месту табеле са 25 бодова. Клупско руководство је на првој прозивци поставило за циљ пласману у плеј-оф, а први меч пролећног дела заказан је за 26. фебруар против Лознице.