Фудбал: Златибор започео мисију "Опстанак" (видео)

Фудбалери Златибора на тренингу

Фудбалери Златибора почели су припреме за пролећни део сезоне у Првој лиги Србије у којој тренутно заузимају последње место на табели. Састав који ће на пролеће покушати да избори опстанак није превише измењен, а у клуб је дошло шест нових играча за сада.

На теренима Швајцарије снега је било таман толико да се испоштује традиција по којој фудбалери Златибора зимске припреме почињу на белом покривачу. Иако је екипа тренутно на последњем месту табеле у Првој лиги Србије, расположење на окупљању је било добро. На првој прозивци се појавило 24 фудбалера, међу којима су и новајлије са суперлигашким искуством Милован Петровић и Немања Илић, доведени су и Стефан Величковић, Мислав Коморски, Стефан Трипковић, Урош Ђерић, као и позанти повратници Василије Јањић и Милан Јокић.

"Увидели смо у првом делу првенства шта нам фали, да са младом екипом једноставно не можемо да се такмичимо у овом рангу, уз Графичар смо били најмлађа екипа. Довели смо неколико искусних играча и надам се да ћемо у другом делу првенства бити много бољи и изборити опстанак. Мислим да ће то уз играче који су остали бити довољно,"

рекао је тренер Предраг Ристановић. Иако је Фудбалски савез Србије прошле недеље одредио суспензију Златибору због неизмирених дуговања, клуб је успео да ангажује нове играче. Међу јесењим староседеоцима су играчи који су били носиоци игре попут Масларевића, Вјештице, Рмуша, Милорадовића, Чумића...

"Добра је атмосфера, стигли су нови играчи, видим да ће јако брзо да се уклопе. Очекује нас борба да останемо у лиги, сигурно да неће бити лако, али да ћемо успети у том циљу. Нисмо имали ни среће у првом делу, у неким утакмицама је требало да освојимо чак и три бода или један, баш нас није хтело. Очекујем да нам та срећа дође и да остваримо циљ. Што се мене тиче, криво ми је што је испало да нисам дао више голова, можда нисам био ни довољно концентрисан. Мислим да ће у другом делу све то да се врати и да ћу постићи довољно голова, али ни то није на првом месту, већ да останемо у лиги,"

каже млади нападач Лука Чумић. Екипа ће до 31. јануара радити на Златибору, потом се као и ранијих сезона сели у топлије крајеве, у Бар где ће провести 15 дана. Популарни Златиборац је на 16. месту другог ранга српског фудбала са 15 бодова из три победе, шест ремија и 10 пораза, а најближи тимови су Рад, Лозница, Металац и Раднички Нови Београд. Такмичење се наставља 25. фебруара.