Фудбалери Колубаре "отворили" сезону летњих припрема на "Швајцарији" (видео)

Дебитант у фудбалској Суперлиги Србије, екипа лазаревачке Колубаре, први је тим који је допутовао на Златибор на летње припреме.

Клуб који је први пут у 102 године дугој историји обезбедио пласман у најјачи ранг фудбалког такмичења у Србији отворио је летњу сезону припрема на златиборској "Швајцарији". Новоименовани тренер, Дејан Ђурђевић, овдашњој јавности познат пре свега као дугогодишњи шеф струке ОФК Београда, на неки начин почетак припрема користи иза сопствено упознавање са екипом.

-Увек је лепо на Златибору, а посебно ми је задовољство јер водим екипу која је остварила свој највећи успех у 102 године дугој историји. Припреме никада краће, а селидба из ранга у ранг доноси доста турбуленција, без обзира на то да ли се селите у нижи или виши ранг. Суперлига је нешто друго, то су "друге брзине" и морамо се припремити у прелазном року, а то је јако тешко. Сви играчи који имају квалитета теже ка иностранству. Ипак, клуб је прилично организован за овдашње услове, тако да ја овде радим неку селекцију. Сходно очекивањима морамо селектирати екипу. Већ смо одвели Добријевића из Добановаца и Петронијевић из Златибора. Надам се да ћемо довести још играча и да можемо бити конкурентни у Суперлиги - каже тренер Ђурђевић.

Током боравка на Златибору Колубара ће одиграти две контролне утакмице - 22. јуна са екипом Младости из Лучана и 26. јуна са Металцем. Међутим, екипа ће се вероватно вратити на Златибор и за завршни део припрема пред почетак лиге, за када се очекује да ће на планини бити више екипа за одигравање контролних мечева.

https://www.youtube.com/watch?v=xY1DaqUCTYg И. Јанковић