Фудбалери Златибора спремни за пролеће (видео)

Фудбалери Златибора након зимске паузе настављају такмичење у Првој лиги Србије. После припрема и неколико пријатељских утакмица на Златибору и у Црној Гори екипа Предрага Ристановића први меч у другом делу првенства одиграће у суботу против Металца у гостима.

Трећепласирани тим Прве лиге Србије врши последња уигравања пред пролећни првенства. Пауза је трајала од седмог децембра, а чланови друго ранга такмичења на терен се враћају долазећег викенда. Играчи тренера Предрага Ристановића припремали су се на Златибору и у Петровцу на мору, а на контролним утакмицама уписали су четири победе, два ремија и један пораз, a тренер је задовољан како се уклапају зимска појачања:

„Мислим да ће играчи који су доведени да буду појачања, да ће то и бити. Пар млчађих играча који су дошли пред крај прелазног рока треба да добро раде, да се наметну и од њих тек у будућности очекујемо запаженије партије. Ја увек помињем ту атмосферу унутар екипе, то је главна ствар у свакој екипи. Надам се да су нови момци прихваћени како треба. Они који су били ту прошле године, имали су добру атмосферу и у свлачионици и ван ње. Мислим да је то нешто најјаче што може да буде покретач свега. Све остало на терену не може бити добро ако није добро у свлачионици,"

Последњег дана фебрурара екипа Златибора ће одиграти први меч у пролећном делу такмичења и то на гостовању Металцу у Горњем Милановцу у суботу од 14 часова. У дуелу ових тимова у јесењем делу Златибор је на Швајцарији победио са 1:0 голом Милана Ђокића. Осим што је дерби Западне Србије, ово је и дерби Прве лиге јер је Металац на другом месту табеле са 40 бодова, три више од Златибора.

„Утакмица против Металца и да није дерби првенства, била би захтевна јер свака утакмица са којом се започиње је доста тешка за све, како за нас, тако и за њих. Биће неизвесна утакмица, ми очекујемо најбоље, исто то и они очекују. Нема разлога сада нешто да обећавамо и да претимо њима или они нама, добро се познајемо, видећемо на терену шта може да донесе тих 90 минута. Надам се да ће то бити у нашу корист,“

Први циљ тренутно трећепласираног Златибора је да се у наредних седам кола обезбеди пласман у плеј оф, а потом и једно од прва четири места и у најмању руку пласман у бараж, док би идеалан исход био заузимање прва два места која директно воде у Суперлигу. Према речима Ристановића, тренутни лидер Графичар је подмладио екипу а као главне конкуренте види Металац, Бачку, Колубару које нису много мењале саставе, док изузетно тешке мечеве очекује и са тимовима који се боре за опстанак.

https://www.youtube.com/watch?v=77mHnx6XLVQ&feature=youtu.be