Фудбалерке Спартака са Златибора иду ка Лиги шампиона (видео)

Женски фудбалски клуб Спартак из Суботице на Златибору је традиционално спровео припреме за нову сезону у којој је главни циљ нови пласман у Лигу шампиона и наставак доминације у домаћим такмичењима.

Најбољи женски клуб у Србији и ове године се припрема на Златибору како би се стекла форма за улазак у Лигу шампиона. Играчице Спартака ће од 18. августа у Холандији учествовати на квалификационом турниру за најјаче европско такмичење. Први противник биће им шампион Ирске, а у случају победе играће са домаћином, екипом Твентеа. Терени Спортског центра Чајетина на Швајцарији су већ годинама база за суботичке фудбалерке, а чак су им и високе температуре помогле да се боље спреме јер ће се утакмице квалификација играти у дневном термину.

"Нисмо имали баш среће у жребу, из оба шешира смо добили најјаче екипе. Све у свему, ми верујем да можемо направити добар резултат са овом екипом којој су носиоци на окупу, што нам је најважније. Покушавамо да погодимо и са појачањима и да заједничким снагама дођемо до нашег циља," рекао је тренер екипе Борис Арсић. Током лета је играчки састав измењен, ангажовано је неколико иностраних појачања, а екипу 11. годину заредом предводи капитенка репрезентације Србије Виолета Словић.
"Заиста смо задовољни условима, дуги низ година смо овде у летњем периоду. Увек жељно ишчекујемо Златибор, имамо лепа искуства овде и увек нам доноси добре резултате. Оно што је било испланирано је остварено, то нас посебно радује."

На текућем фудбалском турниру на Олимпијским играма добре резултате бележи репрезентација Холандије, у којој је неколико играчица потенцијалног ривала Спартака у квалификацијама. Клуб са 12 титула шампиона Србије који је одликован за афирмацију женског спорта ће покушати новим пласманом у најјаче европско такмичење да настави низом одличних резултата.

Мирослав Јевремовић https://www.youtube.com/watch?v=OtjodjNMlOA&ab_channel=TV%C4%8Cajetina