Футсал: Спектакл у Купу награда за Златибор (видео)

Играчи КМФ Златибор после утакмице у дворани СЦ Чајетина

Клуб малог фудбала Златибор завршио је најуспешнију лигашку полусезону од оснивања а круна за крај године је меч са тренутним лидером Прве лиге, екипом Лознице Град.

У трећој такмичарској сезони чајетински футсалери су на половини такмичења остварили пет победа уз по један реми и пораз чиме се налазе на другом месту А групе Регионалне лиге Запад. Испред екипе Ратка Несторовића тренутно је само Сјеница која има два бода више и са којом ће се састати на отварању другог дела такмичења на домаћем терену. Јесен је обележио и освојен пријатељски турнир у Угљевику у јакој конкуренцији, а посебно ће се памтити утакмица против екипе 92 из Ужица која је савладана са 11:1 што је могла да види и шира публика захваљујући директном преносу на ТВ5. 

"Све је веће интересовање, већ три године се такмичимо и све више се људи интересује и да нас гледа. Имали смо и тај уживо пренос. Могу да се похвалим да имамо 16 регистрованих играча из наше општине, што не може свако да окупи. Подмладили смо екипу, имамо баш младих момака, тренирамо и радимо све боље. Циљ је да уђемо у виши ранг и мислим да би то било право. Мислим да се футсал диже на виши ниво у нашем месту, генерално и у Србији,"

закључује тренер Несторовић. Пласман у виши ранг посебно би значио групи искусних играча која се добро познаје и дуго игра заједно. Међу њима је и капитен Жељко Костадиновић.      

„Сви смо са једне стране задовољни, али остаје жал што нисмо на првом месту, јер верујемо да то заслужујемо. Остала су та два кикса, на нашем терену смо играли са Пријепољем 5:5, иако смо по мени били бољи. Против Наменске смо били ослабљени небрањењем нашег првог голмана Немање Кутлешића и мало смо бојажљиво ушли у меч. Надам се да ћемо у другом делу првењнства све то да исправимо и да се попнемо на до заслужено прво место,“

каже један од најбољих играча у тиму који пред обавеза у футсалу игра и фудбал на трави.

„Сигурно да долази до неке врсте напора, мењамо две врсте подлога, траву и паркет. Битно је да је мали фудбал нешто што се воли, ту су другари, а у великом фудбалу је нешто сасвим друго. Ове године је екипа доста подмлађена, има момака за које се надам да ће нешто направити у својим фудбалским каријерама. Ми се дуго познајемо, играли смо много турнира за разне екипе. Сви се надамо да ћемо тим првим место некоме после нас оставити нешто боље од онога што смо ми имали„

закључује капитен Костадиновић. Као својеврсна награда за досадашњи рад чајетинским футсалерима стиже утакмица против екипе Лозница Град у Купу Србије. Воља жреба је послала тренутног лидера најјачег српског ранга у Чајетину, па су играчи КМФ Златибор добили лепу прилику да се покажу у најјачој конкуренцији. Футсал спектакл заказан је за среду, 1. децембар од 15:30 часова у дворани Спортског центра Чајетина.

М. Ј.