Футсал: Златибор преокретом до прве победе на домаћој премијери

Акција футсалера Златибора

Футсалери Златибора победили су Металац Колорадо са 2:1 у другом колу Треће лиге Запад на домаћем терену на Златибору. Чајетински тим са пар искусних појачања је после преокрета дошао до прве победе у сезони. 

Чајетински футсал тим је на првој утакмици код куће у новој сезони дошао до важне победе којом стиче самопоуздање пред наставак такмичења. Гости из Горњег Милановца су повели средином првог полувремена, након што су оба тима показала игру уједначеног квалитета. Вешти играч Металца Алекса Средојевић је побегао свом чувару и прецизним ударцем савладао Кутлешића, а до краја првог дела домаћи преузимају иницијативу. Неретко је и голман Златибора био на противничкој половини, стварале су се шансе, али гола није било. 

И у другом полувремену голман гостију Петровић је заустављао све ударце, али се притисак домаћих појачавао. Један од повратника у тим, искусни Ђорђе Шуњић се у свом препознатљивом стилу добро снашао испред противничког гола и донео изједначење пред крај утакмице. У самом финишу Металац Колорадо је убацио играча више, али се Златибор добро бранио. У последњем минуту су се оба тима отворила, што се исплатило домаћима, јер после доброг додавања Марка Станића, Шуњић погађа стативу, а на одбитак долази Лука Деспић и постиже гол.

Осим јунака победе Шуњића, један од искусних повратника у тим је и Жарко Љубојевић, који се нашао заједно на терену са својим сином Немањом. Тренер Ратко Несторовић није могао да рачуна на још пар играча због повреда и црвеног картона, а током лета је екипа промењена због одласка неколико играча.    

Са три бода, Златибор је на осмом месту табеле, а једини непоражени тим после два кола је новајлила Маргус из Доње Ливадице у општини Велика Плана. У следећем колу чајетински футсалери гостују добро познатом ривалу, МБ Наменској.