Глумац Милорад Капор један од учесника турнира ветерана у Чајетини (видео)

На шестом издању кошаркашког турнира ветерана у дворани "Спортског центра Чајетина" у категорији играча изнад 45 година до победничког пехара дошла је екипа Београда, у којој је један од играча био и глумац, Милорад Капор. Некима познат по улози у серији" Жигосани у рекету", некима као брутално убијени паор Лоћика у саги о банатским грофовима Јагодићима, а опет некима по иностраним ангажманима, где се по продукцији истиче "Скајфол", један у серијалу филмова о агенту са дозволом за убијање, Капор је глумац "Српског народног позоришта" у Новом Саду, а притом са звањем машинског инжeњера. О свему томе говорио je за портал zlatiborpress.rs.

-Једина амбиција свих нас који учествујемо на турнирима ветерана јесте да се кући вратимо живи, здрави и без повреда. Други циљ је да се добро проведемо, а трећи да се победи. За сада испуњавамо све од тога. Кад наиђу празници, онда може да се нађе времена за кошарку. Ја сам "Маја Гојковић" српске ветеранске кошарке, прелећем из тима у тим. Увек се нађе термина и простора за утакмице - каже Капор.

Један од већих успеха у досадашњој Капоровој каријери било је учешће у филму "Скајфол" о Џејмсу Бонду, где је учествовао уз Данијела Крејга и Хавијера Бардема. Како каже, улогу је добио јер им је требао "харизматичан глумац који навија за Партизан, поштује Звезду и који је завршио машинство". Једна од анегдота са снимања била је у вези са чеповима за уши, у сценама пуцања.

https://www.youtube.com/watch?v=UfKqYFL2bCU

-Тамо гледају да се заштите, води се рачуна о неким детаљима, како не би радили адвокати. Данас има шљунка, има прашине, може да упадне у очи... Први дан пуцања понудили су нам чепове за уши, па сам се их у шали ставио у уста. Они су се уплашили да ћу да их тужим, а ја сам се претварао да сам их прогутао. Снимање је стало због тога. Рекао сам да сам из Србије, после чега се Бардем смејао, знајући да су поред мене рокале гранате у Србији. Управо он је патентирао подизање руке увис уз поклич "Србија", што је значило да нам чепови не требају. Тај пројекат ми је свакако помогао, али не довољно да одем на Запад и да ме чекају улоге. Привилегован сам на кастинзима, знају људи да сам прошао кроз густо сито да бих добио такву улогу. Не пада ми на памет да одем тамо и да трчим од кастинга до кастинга, ја сам члан националног театра. Не желим да одем и глумим неког Балканца или Руса, овде сам навикао на Шекспира и Чехова, а тамо никада нећу добити главну улогу, акценат кад-тад исплива, иако веома добро говорим енглески. Видели сте за Радета Шербеџију, Драгана Мићановића, Сергеја... Не желим да "носим воду" некима који су лошији од мене само зато што им је енглески матерњи језик. Али, ево, добио сам улогу у америчкој серији Outpost, где ћу глумити дрвосечу. Не знам зашто су ми далу ту улогу, кад сам овако леп (смех).

Капор је био учесник једног од ратних сукоба током деведесетих година прошлог века.

-После средње школе сам одложио служење војске, због факултета, а моја генерација је најгоре прошла за време оног несрећног грађанског рата. Из Билеће је велики број људи отишао у Вуковар, где се наша војска обрукала. Неки другови су се вратили одатле са пост-трауматским синдромом. Мислио сам да сам избегао рат, али ме је сачекало бомбардовање 1999. године. 

У вези дипломе машинског факултета каже следеће:

-Прво сам уписао машинство. Имао сам дуге локне и тамо сам средио фризуру, кажу да хоће коса да отпадне на машинском факултету. На пола студија сам уписао глуму, знали су професори да се машинством никада нећу бавити, па су ме можда пуштали на испитима (смех). Завршио сам обоје, тако да могу да запушим уста свима који су завршили неке смешне "сега-мега" факултете, чак и у мојој бранши неки искомплексирани типови хоће да ставе "др" поред имена на плакат, а дипломирали су на тему "Утицај Снежане на седам патуљака", онда и ја стављам "дипл.инг", после тога се они повуку, јер знају шта је моја, а шта њихова титула. 

И. Јанковић