„Голд Гондола” данас обележила Светски дан чистих планина

гг

Под слоганом “Удружено за чистије планине”, златиборска „Голд Гондола” данас је обележила Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине.

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције ОШ “Димитрије Туцовић” и КК “Рујно” су посадила тује, луковице и украсно биље.
- Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста,обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења ,представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине. Ми то не радимо само данас, већ о томе свакодневно водимо рачуна са жељом да те навике пренесемо и на посетиоце Златибора , нарочито сада када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина - рекла је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић.

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници Голд гондоле: ТРК „Златибор”, ТО „Златибор”, КЦ „Чајетина”, ЕКО Аграр, КЈП „Златибор”, ЈКП „Водовод Златибор”, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић” и Општина Чајетина. Овај дан обележава се са циљем јачања свести о значају планина, као и истицања могућности и ограничења ка њиховом очувању. У складу са тим, широм света се одржавају разне еколошке акције чишћења, посете природи, планинарења, истраживања, шетње и слично. Светски дан чистих планина нас подсећа колико је важно да бринемо о природи и њеним разноликостима.