“Голд гондола” представљена у емисији “Европа одозго” на каналу Националне географије

Голд гондола

Златиборска “Голд гондола” представљена је као право грађевинско чудо у емисији “Европа одозго” на каналу Националне географије. Гледаоци светски познатог канала упознати су са главним карактеристикама златиборске жичаре и лепотама Златибора.

„Ово је најдужа панорамска гондола на свету и посебно градитељско дело. Гондола је захтевала 18 километара сајли ,тежине 170 тона, како би се премостила оргомна раздаљина, а њихово постављање захтевало је 36 стубова, што је дупло више од већине оваквих система. Торањ гондоле се налази висини од скоро 1500 метара, што нуди јединствен поглед на долину испод“, наводи се у емисији.

Снимци су направљени крајем прошле године на температури од минус 20 степени.

У низу најатрактивнијих делова Србије представљених у емисији, најдужа гондола на свету дала је свој допринос као један од најмодернијих пројеката који је поставио нове стандарде туризма не само код нас него и у свету. Велико нам је задовољство што је наша златна гондола, која је остварила вишедеценијски сан мештана Општине Чајетина, представила златиборски крај и Србију у најлепшем светлу.

Део о гондоли можете погледати овде.