Голд гондола учи од најбољих: Студијске посете доносе нове изазове

голд гондола

Студијске посете Сајму „Интералпин" у Инсбруку и француском скијалишту Куршевел током априла представљају значајно унапређење рада и знања запослених у ЈП „Голд гондола Златибор“. Ове посете су представницима гондоле омогућиле да прошире своје знање о одржавању и раду жичара, као и да размене искуства са својим колегама из Француске, Аустрије и осталих земаља које су водеће у области алпске опреме.

„Интералпин“ је главно место сусрета где се окупљају представници водећих произвођача жичара, пружаоци додатних услуга и доносиоци одлука из индустрија жичара. Овај 24. Сајам представника глобалне индустрије жичара и алпске технологије је окупио 650 излагача и поново потврдио да је водећи светски догађај у овој области.

„Ово је јединствена прилика да сазнамо неке нове корисне информације којима ћемо унапредити наше пословање, а сигурно да су и наша искуства од користи осталим учесницима Сајма. Савремене технологије у развоју планинских центара и опреме за ски центре су биле у фокусу овогодишњег Сајма. Голд гондола је заинтересована за понуде најновије опрему за жичаре и гондоле, као и летње садржаје. Током Сајма одржано је више састанака са сарадницима из Поме, Леитнера, МНД и Тецхноалпине, произвођачима опреме за вучне инсталације, садржаје за забаву током целе године, али и додатне опреме за продужетак зимске сезоне и нове активности у циљу задовољавања потреба модерног туристе," рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор" Бојана Божанић.

Посетом скијалишту Куршевел у француским Алпима, представници Голд гондоле су имали прилику да се упознају са начином рада и одржавања савремених жичара сличних гондоли на Златибору. Ова посета је омогућила представницима гондоле да размене искуства са француским колегама и да науче нешто ново о технологијама које се примењују у одржавању оваквих система.

Током посете, директор продаје сервиса фирме Пома Јеан-Пиерре Баттистини и менаџер скијалишта Куршевел су упознали представнике Голд гондоле са изазовима и свакодневним процедурама које се примењују у одржавању жичара. Они су имали прилику и да посете жичаре Ле Праз, Ариондаз и друге, где су им приказани начин рада и одржавања ових жичара.

Такође, упознали су се са системима за оснежавање и другим технологијама које се користе у овом скијалишту. Овакве посете су од великог значаја за развој и унапређење пословања озбиљних комапанија, јер омогућавају запосленима да упознају најновије технологије и праксе у својој индустрији, те да примене ова знања у свом раду.