Горан Јевремовић нови председник Скијашког савеза Србије

Привредник из Чајетине Горан Јевремовић изабран је за председника Скијашког савеза Србије на седници одржаној на Златибору. На седници Скупштине делегати клубова и региона изабрали су ново руководство Савеза чији ће чланови бити и бивши кошаркаш Душко Савановић и глумац Драган Јовановић.

Први председник савеза који долази са Златибора изабран је већином од укупно 41 гласа на Скупштини, и најавио је да ће тежити да се сви у Савезу уједине и да ће главну реч водити струка:

"Циљ мене као председника и тима који сам изабрао да се крене из почетка према масовности зимских спортова. Тешка времена су испред нас, скијање као један од зимских спортова је специфично по томе јер треба огромна средства да се определе за тренинге, летње припреме. У тиму који сам изабрао сви су људи пуни ентузијазма и љубави према зимским спортовима и сви се баве скијањем. Направили смо један план и програм који је доста амбициозан да са спонзорима, којих у претходном мандату није било, повећамо буџет Савеза за 30 посто",

каже Горан Јевремовић и најављује да ће новац који Савез добија од Светске скијашке федерације (ФИС), Министарстава омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије бити прослеђиван клубовима.

Јевремовић је са СК Чигота био успешан организатор међународне трке на Торнику, а пре пословне каријере са предузећима Транскоп и Металопластика је био државни репрезентативац у нордијском скијању, а његов син Рашо, који је направио паузу у каријери, је бивши првак Србије у алпском скијању.

За потпредседнике ССС су изабрани Предраг Благојевић, Александар Ашкрабић и Мирко Тошић. Извршни одбор чиниће председник Иван Мирковић, Душко Савановић, Дарко Крижан, Драган Јовановић, Милош Петаковић, и представници најуспешнијих клубова из прошле сезоне: Ђорђе Бајић (БСК-алпско), Иван Пешић (Ниш-алпско), Александар Ивановић (Арес-алпско), Биљана Миленковић (АБЦ-сноуборд) и Јанко Илић (Звезда-нордијско). У наредним управљачки потезима биће одређени састави стручних одбора за гранске спортове - алпско скијање, нордијско скијање и сноуборд.

Занимљиво да је Савановић након богате кошаркашке каријере управо на Златибору научио да скија, а у извршном одбору ће имати улогу да својим спортским угледом, између осталог, помогне функционисање Савеза. Саопштено је да ће Извршни одбор у договору са клубовима и стручним лицима радити на обезбеђивању услова за скијашки спорт.

На моменте емотивно заседање обележила је и разочараност потезима претходног руководства, које је смењено на претходној скупштини 21. маја. У критикама је предњачио Тодор Игњатовић, отац најбоље српске скијашице Невене Игњатовић, којем су делегати најпре гласањем дозволили да учествује у раду Скупштине јер је од раније суспендован.

Седници је присуствовао и Дамир Растић, репрезентативац Србије на претходним Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Mандат новог руководства траје до 2022. године, односно до завршетка олимпијског циклуса после ЗОИ у Пекингу.