Гранд Хотел Торник Златибор- добитник награде "Туристички цвет"

Гранд Хотел Торник Златибор је добитник награде "Туристички цвет" у категорији Угоститељски објекат за смештај - хотел. Награду је примио Мирољуб Алексић, председник Алко груп у оквиру које послује и ланац А  ХОТЕЛИ.

Овогодишња 35. по реду церемонија доделе награде Туристички цвет одржана је у Клубу посланика, док је истог дана Туристичка Организација Србије обележила 25 година постојања. Ова награда, коју додељује Туристичка организација Србије, се додељује у 5 категорија за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга и за допринос развоју и промоцији туризма. Свечаности су присуствовали Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије, министар трговине, туризма и телекомуникација, као и бројне друге званице.

Гранд Хотел Торник, једини хотел са 5 звездица на Златибору отворен је у јуну 2018 и прави је избор за оне који желе да доживе ову дестинацију на потпуно нов начин. Одликује га богата понуда за госте различитих афинитета и узраста, услуга на највишем нивоу и ентеријер попут оних у најлуксузнијим светским хотелима.

Хотел располаже са 129 смештајних јединица, од тога 30 апартмана и 99 соба (двокреветне – француски и сингл кревети и једнокреветне собе) укупног капацитета 300 лежаја. У оквиру хотела налази се и соба прилагођена особама са инвалидитетом.

Гости овог грандиозног објекта који се налази на 600 м од центра Златибора, имају прилику да уживају у бројним садржајима укључујући ресторан, лоби и вински бар, конгресне дворане на површини од око 500 м2, као и изузетно атрактиван Спа и Велнес центар, који се простире на невероватних 2.250 м2 и садржи два затворена базена, дечији базен, релакс собу са хималајском сољу, турску, финску и био сауну, руску бању, тепидаријуме, лаконијум, седам соба за масажу и веселе тушеве. Током летњих месеци гости могу да проведу пријатне тренутке на тераси која се простире на 1.500 м2 са предивним панорамским погледом на планинске врхове Торника.

Извор: TO Златибор