Група македонских туроператора у посети Златибору

туропертери

Планински центар Златибор, није само омиљено одредиште домаћих туриста, већ је по својим садржајима препознат и у региону. Велики број туриста из Републике Македоније радо борави на "златној планини". Овог викенда, 14-16.октобра Златибор су посетили представници туристичких агенција из свих крајева Македоније.
Један од водећих македонских туроператора "Пилот травел" организовао је за своје сараднике и субагенте промотивно туристичко путовање, како би се туристички посленици упознали са новим туристичким садржајима Златибора пред наступајућу зимску сезону. Домаћини су им били хотел "Златибор Моунтаин Ресорт & Спа" и Туристичка организација Златибор.

Директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић је гостима представио укупну туристичку понуду Златибора и најавио им нове садржаје који ће туристима бити доступни у наредном периоду. Он је истакао да се уређују нове пешачке и бициклистичке стазе, да се праве голф терени, аутодром, али да је у плану и изградња аква парка и најавио да се и ове године припрема спектакуларан програм за дочек Нове године, на Краљевом тргу и у златиборским хотелима и ресторанима.

Групу из Републике Македоније поздравили су и Милосав Дуњић, генерални директор хотела "Златибор Моунтаин Ресорт & Спа", као и помоћница председника Општине Чајетина за односе са јавношћу Марија Јеремић.

За госте је организован излет до атрактивних туристичких локалитета, Стопића пећине и водопада у Гостиљу, где им је био приређен ручак у природи. Возили су се најдужом панорамског гондолом на свету, а највише пажње им је привукла мултимедијална фонтана на златиборском језеру, која је пуштена у рад 30. јуна на Дан општине Чајетина. На воденом видео биму, изнад златиборског језера домаћини су колегама пожелели добродошлицу на македонском језику, уз слику заставе њихове земље, што је код њих изазвало посебно одушевљење.