Група "Зана" окупила многобројну публику на Краљевом тргу (видео)

концерт Зана

На Краљевом тргу одржан је трећи по реду концерт у оквиру Културог лета на Златибору, а синоћ је пред многобројном публиком наступила легендарна група „Зана“. 

Поп група „Зана“ свој концерт на Златибору синоћ је симбилично отпочела песмом „Лето“, а у наставку вечери ређали су се хитови: „Ожњнићеш се ти“,“ Јабуке и вино“, „Принц“, „Младићу мој“, „Ујутру у седам“, „Вејте снегови“, „Каснио је влак“, „Осећам и знам“ и друге, које је публика певала у глас заједно са извођачима Јеленом и Жиком. 

"Ми смо на Златибору наступали пре 12 година, на тргу који није био на овом месту где се сада налазимо али је било фантастично", каже Јелена, вокал групе "Зана". 

"Мени је ово  четврти пут да наступам овде са разним певачицама које су биле у групи, али са мојој супругом је трећи пут", додаје Жика. 

"99 посто песама сви знају, и шта то све "Зана" може - "Зана" може све ове песме за 43 године, ја сам сигурна да их већину знате", додала је Јелена. 

Посебно изненађење и гост на концерту била је млада суграђанка која је пореклом из Чајетине, Ивана Јајчанин, познатија као Наива, која се публици синоћ представила са својим песмама „Баш баш“ и „Скидам“. Обе песме настале су као резултат рада са групом „Зана". Ивана се први пут у јавности предтсавила и показала своје волакне способности на Беовизији 2020. године заузевши друго место,  а дефинитивно je обележила и Беовизију 2022 својим наступом, али посебно једиснтвеним и несвакидашњим гласом који се разликује и издваја. 

"Ово је концерт који смо ми посветили Ивани, ово је њено ватрено крштење. Она никада до сада није изашла на бину уживо да пева,ово је њен први пут и  људи из вашег краја ће чути највећу будућу звезду у овој Земљи", рекао је Жика.

" Заиста треба да се поносите са њом, то је један несвакидашњи вокал и несвакидашња боја гласа, и сви заједно треба да је подржимо", Јелена, група "Зана".

"Ми наш посао радимо и она ће имати фантастичан албум и мислим да ће регион добити најећу звезду у наредних 10 година", за крај је рекао Жика, група "Зана".

"Још увек нисам свесна да излазим на бину у свом родном месту, и не знам каква ћу бити на сцени али се надам да ће све на крају бити океј. Моја породица ме никада није видела уживо да певам, и кроз шалу и смех је рекла, да нису ни били свесни да зна да пева. Сада се ради на новим песмама, и чекамо када ће изаћи", рекла је Ивана Јајчанин - Наива.  

За четири деценије поп група „Зана“ је снимила 33 издања: 15 албума, 13 синглова и пет компилација.Kроз време она се мењала, али увек је остајала доследна себи и својој публици која је увек верно прати, чему је сведочила синоћна атмосфера на Краљевом тргу. 
На Краљевом тргу у петак 22. јула за све љубитеље фолклора насупиће Удружење за неговање народне традиције „Златибор“ од 19: 30 часова. 

Сања Глишовић