ИБЦ Златибор расписао конкурс за старт-ап предузетнике (видео)

д

Општина Чајетина и Иновациoни бизнис центар Златибор  расписали су Конкурс  за подршку почетницима за започињање  послова путем старт- ап пројекта и на располагању су свима који имају идеју или визију о покретању сопственог бизниса. 

ИБЦ Златибор расписао је конкурс за подршку предузетницима за 2024. годину који финансира општина Чајетина. Право учешћа у пројекту имају физичка лица која немају запослење и налазе се на евиденцији незапослених лица, али имају квалитетну и перспективну пословну идеју за самозапошљавање.

„Позивамо све младе незапослене људе да се обрате ИБЦ и да конкурушу на конкурс који финансира општина Чајетина. Поред финансијске подршке, заинтересовани ће имати на располагању и кацеларију за рад, менторску и правну подршку. Сви се могу пријавити на конкурс путем нашег сајта или лично у нашим просторијама. Ми препоручујемо свима да обавезно прођу менторски курс како би детаљно описали услове конкурса, тако да људи могу стећи представу о томе да ли испуњавају све потребне услове или не“, каже Дарко Ђуровић, директор ИБЦ Златибор. 

Укупна расположива средства за реализацију пројекта износе 4.000.000 динара. Корисник бесповратних средстава је у обавези да послује минимум две године. Средства се додељују у износу од 300.000 до 600.000 што представља минимум 80% укупне вредности пројекта, уз обавезу корисника да обезбеди сопствено учешће од минимум 20%.

„Заинтересованост за нашу подршку је релативно велика али када људи дођу да се информишу и када виде шта да је потребно да се отвори фирма и да ће имати одређене обавезе да би функционисала, доста људи одустане. Међутим, они који су одлучили да постану предузетници и који желе да развију своје пословање а који чврсто верују у своју идеју а одустану од ове врсте конкурса, ми их упутимо на друге конкурсе који су на располагању, како би унапредили своје пословање“.  

На сајту ИБЦ Златибор истакнута је специјално креирана апликација Процена бизнис плана. Једноставним кликом на апликацију отвара се формулар чијим попуњавањем можете добити процену успешности сопственог бизнис плана.