Иновације у планинским центрима

Иновације у планинским центрима

Овогодишњи, трећи по реду, Самит планинских центара централне Европе – МоРеСЦЕ 2023 одржава се на Копаонику од 28. до 30. марта. Фокус је на инвестицијама и иновацијама у планинским центрина, посебно у времену које долази након пандемије корона вируса у правцу најављених инвестиционих циклуса на планинама у регији. Овај скуп прилика је за сарадњу и размену искустава доносилаца одлука из 25 планинских центара сиром региона.

На једном месту током панела, али и Б2Б састанка, били су представници Министарства туризма Републике Србије, директори планинских центара из региона, менаџери туристичких дестинација, произвођачи опреме и пружаоци услуга на планини, као и потенцијални инвеститори и партнери.

На Самиту су, у оквиру теме „Финансирање великих пројеката“, представљени различити начини обезбеђивања средстава за улагања у планинске центре. Суштина је у омогућавању садржаја током целе године. Златибор је представљен као добар пример комплетног планинског центра који живи 365 дана са добрим развојним планом и пројектима попут гондоле који га дефинишу као добар модел развоја у планинском туризму.

Представници Голд гондола су успоставили сарадњу са бројним партнерима у погледу унапређења садржаја и планова за нове пројекте.

,,Овакви догађаји важни су за праћење савремних трендова у планинском туризму, а по броју учесника јасно је да је тржиште Србије изузетно занимљиво и да је светла будућност у развоју планинских центара овог региона”, изјавила је Бојана Божанић, директорка ЈП Голд гондола.

Самит, који организује ЈП „Скијалиште Србије“ и Центар за истраживања и студије туризма, окупио је 85 учесника из 12 земаља, 25 планинских центара и 9 провајдера и произвођача опреме. Циљ је стварање услова за унапређење конкурентности планинских центара, умрежавање актера и повезивање

 

Извор вести и фото: Голд Гондола