„Иновативно посластичарство“ - хакатон

хакатон

Иновациони бизнис центар Златибор у оквиру пројекта, који је подржало Министарство за иновације и технолошки развој, организује „хакатон“ о иновативним решењима проблема у туризму и угоситељству. Тема овогодишњег хакатона је „Иновативно посластичарство“ у коме  такмичари ће уживо радити из кухиње и са задатом темом и за време такмичења доћи до идеалног решења која може постати аутенчтична посластица Златибора ..На „хакатону“ ће бити  формирана стручна комисија из области угоститељства, која ће оценити најбољи тим  за  најбољи рад ( решење проблема) у области аутентичне златиборске посластице.  

Колико је овај догађај значајан, позиву су се одазвало шест тимова средњих угоситељско – туристичких школе Србије, а председник жирија је господин Здравко Гавриловић, председник удружења посластичара Србије. Креирање садржаја и реализација идеја ће се одржати 15.10.2022. са почетком  9:30 часова, а презентација иновативних производа ће бити у 13.15 часова, када вас позивамо да присуствујете. Главни циљ догађаја је представљање и одговарање на изазове данашњице, као и решавање конкретних проблема у области туризма, кроз повезивање са природним добрима наше земље. Један од циљева је подстицање иновативности, креативности и развоја тимског духа код младих људи. Прва три тима која стручни жири оцени као најбоља очекују вредне награде, као искуство које носе са овог такмичења.

Позивамо Вас да присуствујете овом такмичењу и својим учешћем укажете поверење и допринесете значају и развоју дестинације Златибор.