Изложба "Младост је увек иста" у Музеју "Старо село" Сирогојно

плакат

 У Дворани Музеја на отвореном ,,Старо село“ Сирогојно у понедељак, 12. фебруара 2024. године у 13 сати биће отворена изложба Народне библиотеке Ужице под називом "Младост је увек иста- ужичка омладинска периодика".

,,Младост је увек иста” је назив изложбе која је настала са циљем да се скрене пажња на веома значајан део фонда Народне библиотеке Ужице, завичајну периодику. Обухваћене су омладинске новине и часописи у периоду од 1918. године, када је изашао Расвит до 1995. и појаве Имиџа. Наслов Младост је увек иста преузет је из листа Мај, из интервјуа у ком народни херој Дана Милосављевић пореди своју генерацију са генерацијом младих из седамдесетих година двадесетог века.

Ако и ви желите да упоредите живот младих у прошлим временима и данас, онда је ово права изложба за вас. Можете прочитати  занимљиве информације, приметити позната имена из новинарске професије, значајне писаце и ствараоце из читавог златиборског краја. За младе који су данас у другачијем времену дигиталне комуникације, изложба је изузетно корисна за упознавање локалне историје, културе, друштвеног живота, спорта, филма и може послужити као путоказ за даље професионално орјентисање ка писању. 

Ауторке изложбе су библиотекарке Народне библиотеке Ужице:  Гордана Бацотић, Биљана Ристовић и Нела Томић Богдановић.

О изложби ће говорити Станојка Миливојевић, историчар, музејски саветник и ауторке изложбе.