Између Златибора и Требиња потписан протокол о сарадњи у области туризма (видео)

Између ТО Златибора и Требиња потписан протокол о сарадњи у области туризма

У петак је у  Културном центру Златибор свечано потписан „Протокол о сарањди“ у области туризма, између туристичких организација Златибора и Требиња.

У просторијама Културног центра Златибор у петак је уприличено   свечано потписивање  "Протокола о сарадњи" између директора ТО Златибор, Владимира Живановића, и директорке Туристичке организације Требиње, Мирјане Путице. Овом догађају присуствовали су и  Председник Скупштине општине Чајетина, Арсен Ђурић   и заменик грдоначелника Града Требиња, Дражен Бошковић, и том приликом нагласили су да постоји велика могућност да се поред туризма сарадња прошири и на друге привредне гране, које би додатно повезале ове две туристичке дестинација. 

„Златибор овај споразум потписује са Требињем, јединим од најлепших Српских градова, који последњих година интензивно ради на развоју туризма и довођењу што већег броја гостију. Сигуран сам да ћемо  на овај начин  успети да пренесе нека наша искуства и да ову сарадњу са Требињем , која траје дуго, подигнемо на један виши ниво. ", рекао је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина. 

„Изузетно нам је важно да поред ове комуникације, коју смо имали у претходном периоду између наших туристичких организација и локалних самоуправа, сарадњу озваничимо. Кроз ово ћемо стећи једну основу да радимо квалитетније и да коначно конкретизујемо сарадњу, да што више људи из Требиња долази овде на Златибор а исто тако да што више људи из овог региона, пре свега општине Чајетина долазе у Требиње", каже Дражен Бошковић, заменик градоначелника Града Требиње. 

Директор ТО Златибор, Владимир Живановић, истакао је да ће "Протокол" додатно оснажити везе између наше општине и Града Требиња, као и да ће у наредном периоду обе стране радити на реализацији великог броја  пројеката.

"Ово је само мали корак и показатељ да  наша сарадња траје дуги низ година, а овај Протокол о сарадњи  јесте могућност да закорачимо корак напред и да дефинишемо регионалне туристичке производе, које ћемо бити спремни да понудимо агенцијама у циљу привлачења што већег броја туриста".

Мирјана Путица, директорка ТО Требиње, каже да је сарадња и партнерство између ове две локалне самоуправе у обостраном интересу  и да ће допринети даљем развоју тузима. Мирјана је ову прилику искористила да позове све грађане Србије и Златибора да за новогодишње празнике посете Требиње, које је припремило сјајан програм.

„Ми ћемо од Златибора преузети низ добрих пракси и примера и имаћемо могућност да учествујемо у разним значајним туристичким манифестацијама које буде организовала ТО Златибор и општина Чајетина, док Требиње може помоћи Златибору кроз  концепр Херцеговачке куће и учешћа Требиња на пројекту „Green Destinations“ где смо остварили јако запажене и добре резултате. Велико је интересовање за новогодишње празнике, већ имамо 90% попуњености смештајног капацитета. Код нас ће 30.12. са почетком у 21:30, наступити Борис Режак и Рогати, а за новогодишњу ноћ 31.12. наступиће Пеђа Јовановић, а поред тога имаћемо и дечију нову годину, базаре, изложбе, разне аниматоре, за све генерације имамо нешто занимљиво. Желим да позовем све грађане Србије и Златибора да се добро проведемо и да са позитивном енергијом уђемо у 2023. годину ".

Након потписивања протокола, сви присутни имали су прилику да погледају презентацију целокупне туристичке понуде Требиња, која је изузетно богата, почев од природних лепота и културно историјских споменика, манастира, па све до гастрономских специјалитета и надалеко чувеног вина.    

 

Сања Глишовић