Изузетна посећеност Златибору и у овој години

гондола

Медији су ових дана писали да је Златибор и у овој сезони једно од најпосећенијих туристичких места код нас. ''У првих седам месеци ове године у Србију је дошло више од два милиона туриста, што у односу на прошлу годину представља раст од 55 одсто. Приметан је и број страних гостију, а једна од најпосећенијих дестинација већ традиционално је Златибор на коме је летња сезона, која се полако примиче крају, била једна од најуспешнијих'', објављено је у београдским медијима, уз навођење ове изјаве председника општине Чајетина Милана Стаматовића:
– Златибор је ове године за сада једини планински центар у Србији који је угостио више од 100.000 туриста, док је код бања то пошло за руком Врњачкој Бањи, наводе подаци Републичког завода за статистику. Високо је позиционаран на европској и светској туристичкој мапи, а кроз нова улагања у наредним годинама очекујемо још већи број посетилаца – изјавио је председник Стаматовић.
Да Златибор постаје дестинација светских путника показује то што управо на овој планини једна од водећих светских хотелских групација "Карисма Хотелс & Ресортс", позната по луксузним одмаралиштима на егзотичним
местима, отвара свој први хотел са пет звездица у Србији (под именом 'Бор Скваред бај Карисма''). Тако ће се наш најпосећенији планински центар наћи на листи светских дестинација на којима ова групација послује.