"То је Тома" у биоскопу Културног центра Златибор

плакат тома

У недељу 30.10.2022. у 19 часова у  биоскопу Културног центра Златибор можете погледати филм „То је Тома“, документарни филм о српском певачу народне музике, композитору и песнику.  Документарац обилује многим ексклузивним и никад виђеним фотографијама, аудио и видео снимцима из деценијске каријере Томе Здравковића. 

У овом уникатном остварењу учествују Зоран Калезић, естрадни уметник и Томин кум, Никола Канкараш, новинар и аутор књиге о Томи Здравковићу, глумице Даница Максимовић и Тања Бошковић, Раде Брајовић, некадашњи уредник „Вечерњих новости“, естрадни менаџери Никола Иџан и Садик Пашић, естрадни уметник Хасан Дудић, као и Томина удовица Гордана Здравковић.

Филм је настао поводом 30 година од смрти Томе Здравковића, у копродукцији Центра за културу Алексинац и City групе из Ниша. Идејни творац је Милош Паовић, продуцент Оливер Пауновић, стручни консултант Никола Канкараш, сниматељ Бојан Јовановић, док сценарио и режију потписују Владимир Ристић и Бобан Рајковић. Наратор је глумац нишког Народног позоришта Александар Михаиловић.

Улаз је слободан.