ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина: Претпразничне активности (видео)

постројење

ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина сваки повољан временски дан користи за довршавање радова прекинутих зимском сезоном. У овим претпразничним данима постројење за прераду отпадних вода припрема се за рад пуним капацитетима.

У очекивању туриста  који ће у време првомајских празника боравити на Златибору, ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина врши припреме како би пружање услуга њиховим корисницима било на одговарајућем нивоу. На Рибници су у току радови на прању таложница, филтерских поља и друге активности везане за обезбеђивање квалитетне воде за пиће.

" Истовремено, врши се и превентивно продувавање канализационих система у ТЦ Златибор, на чвориштима на којима би могло доћи до застоја протока канализације.  Постројење за прераду отпадних вода ради у пуном капацитету. У наредних месец дана очекујемо добијање употребне дозволе. Иначе, резултати анализа које самостално радимо као и анализа института из других градова , су изузетно добри. Вода која излази из система је у границама које одговарају техничким водама", рекао је за "Златибор прес" директор овог предузећа, Миломир Туцовић.

Миломир Туцовић, директор ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина
Са пролећем је кренула и грађевинска сезона, па се лепи дани користе за довршавање радова у сеоским месним заједницама на водоводној и канализационој мрежи који су прекинути зимском сезоном.

"Након тога крећемо у замену остатка магистралног цевовода у дужини од око километар и две стотине метара, а ради се и прикључење нових објеката на водоводну и канализациону мрежу."

У току је пројектовање друге фазе Сушичких врела од Жигалског виса до резервоара Караула, а посао на пројекту довршава Општинска управа Чајетина са пројектантима.  ЈКП „Водовод Златибор“ наставља радове и на сигурнијем снабдевању водом становника насељеног места Чајетина .

"Један од главних послова који нам предстоји у наредном периоду јесте замена постојећег цевовода за Чајетину промера ФИ 200 који је стар, сигурно, тридесетак година новим цевоводом. Тај посап је започет прошле године . Ове године нам је остало да заменимо око 1 км старих цеви, тако би смо обезбедили континуирано снабдевање водом Чајетине, без икаквих проблема", нагласио је Туцовић. 
 

Мирјана Ранковић Луковић