Јоксимовићев меч сезоне (видео)

Победа Златибора против Тамиша у претпоследњем мечу овосезонске Кошаркашке лиге Србије није имала резултатски значај, али ће остати упамћен по најбољем мечу младог Лазара Јоксимовића у сениорској каријери од летошњег повратка у матични клуб.

Чајетинац рођен 2002. године је Тамишу убацио 15 поена без промашаја и то 7/7 за два и 1/1 са слободних бацања уз шест скокова за 25 минута. Јоксимовић је својом најбољом овосезонском утакмицом надоместио одсуство Брендона Мекоја и Алексе Чабрила и ограничене минуте за Бојана Станојевића игравши против искусних Вујовића и Крстановића, и бивших саиграча из трогодишњег боравка у млађим категоријама Звезде – Павићевића и Анђушића.

"Играли смо са скраћеним ростером, добио сам минутажу и потрудио сам се да је максимално искористим. Најважније је да смо победили.  Против искусних играча је и тешко играти али је и изазовно јер се тако напредује. Са друге стране, лепо је видети моје вршњаке из Звезде, драго ми је да сам играо против њих. Раније смо играли заједно, а сада смо у супарничким таборима. Задовољан сам јер сам овог пута ја победио."

Јоксимовић ове сезоне бележи 3,8 поена и 2,9 скокова у просеку, а у млађим категоријама Златибора тренирали су га Владан Калоперовић, Душко Пантовић и Страјин Недовић са којим сарађује и у првом тиму. Тренер Чајетинаца истиче да је највећа корист из претходног периода то што су добили младог домаћег играча, једног од тројице Чајетинаца у ротацији поред Душана Кутлешића и Богдана Весовића.

"Лазар Јоксимовић је са својим годинама и првом сениорском сезоном у KЛС-у показао велику зрелост и то је највећи успех и у победи и у поразу. И вечерас и у претходним утакмицама је показао да може да буде носилац са својих 19 година. То ме највише радује у целој ситуацији. Ми ћемо то добро искористити, а биће добро и за њега јер је показао сјајан квалитет и наметнуо се,"

јасан је Недовић. Златибор ће одиграти још један меч у КЛС-у против Вршца у петак код куће у дворани СЦ Чајетина, а потом ће се посветити припреми четвртфиналa АБА2 лиге против Спарса у Подгорици. Млади центар Златибора је најбољи меч у регионалној лиги одиграо управо у поразу од сарајевског клуба у лигашком делу, и то против Кенана Камењаша,  вероватно најбољег центра такмичења, што може бити значајан адут Чајетинаца.

https://www.youtube.com/watch?v=bSWOAdR0jxw&ab_channel=TV%C4%8Cajetina

M. J.