Јубиларна Трибалион трка са препрекама на Златибору

Јубиларна Трибалион трка са препрекама на Златибору

У суботу, 23. септембра 2023. године, од 8.30 часова, на Торнику на Златибору, биће организован јубиларни десети Трибалион, трка са препрекама, за све љубитеље спорта, авантуре и нетакнуте природе. 

У наредним данима највећа трка са препрекама на овим просторима,  Трибалион, обележиће свој јубилеј на Торнику. Име је добила по Трибалима, старом ратничком племену које је живело на нашим просторима још пре нове ере. Стаза којом учесници трче обухвата најлепше природне пределе (шуме, језеро, ливаде и формиране стазе) Торника. На путу до циља учеснике очекује спој трчања у природи и невероватних препрека који представља изазов по мери свих оних који желе да помере своје границе.

Јесењи Трибалион 2023 је исписао историју на нашим просторима, и то уз свесрдну помоћ Општине Чајетина, па ће се највећа трка овог типа у региону, одржати по 10. пут . Свој јубилеј обележава на Златибору, где је наишла на изузетно разумевање Општине Чајетина, прилагодљивост и осећај за праву спортску авантуру, коју ће у суботу испробати преко 2000 учесника. Трибалион трка ове јесени симболично носи назив “Пригрли традицију (енгл. Embrace Tradition)“ и тиме истиче значај српске традиције и правих вредности са ових простора, које ће се посебно славити 23. септембра. Традиционално, уз помоћ Општине Чајетина, поред трке за одрасле биће организована и трка за сву децу узраста од 2 до 10 године. Дечија трка дужине 600 метара апсолутно је прилагођена деци, а учешће за сву децу је бесплатно. Пријаве ће се вршити на лицу места (подножје Торник стазе), са почетком у 8ч, а сама дечија трка отвориће јубиларни Трибалион са почетком у 8.30ч. 

Трке са препрекама су тренд у свету, у њима учествују и рекреативци и професионалци, свих старосних доба. На Трибалион трци можете учествовати и са својим кућним љубимцем. Било да сте на трку дошли самостално или у тиму дозвољено је помагање на преласку препрека, јер ово је модеран војни полигон који буди тимски дух и подршку. Циљ је завршити трку, померити своје границе и изаћи из зоне комфора. 
Видимо се на Златибору!
Линк ка званичном Јутјуб профилу