Караван 55. Празника мимозе и мажореткиње на Краљевом тргу на Златибору (видео)

mazoraetk

Караван Празника мимозе посетио је Златибор, где је свечаним дефилеом промовисао велике светковине у част мимозе, дружења и забаве. 55. Празник мимозе ове године се одржава од 15. фебруара до 3. марта. То је фестивал који обухвата преко 50 забавних, културних и спортских манифестација.

Једна од најпопуларнијих забавно-туристичких манифестација у региону – 55. Празник мимозе, представљена је на Златибору, као својеврстан позив гостима да посете Херцег Нови од 15. фебруара до 3. марта, у периоду одржавања феште. Мажореткиње, тромбоњери, Градска музика Херцег Нови и чланови Машкара, прошли су Краљевим тргом у свечаном дефилеу.

"Садржај је веома интересантан. У четвртак, 15. фебруара је позив на фешту, а 16. је отварање Дана мимозе. То ће бити од 18,30 на платоу испред хотела Игало. Већ у 19,30 часова иде поворка, отварање, дефиле, а од 21 час је концерт Халида Бешлића. Имамо заиста веома добру сарадњу са туристичким организацијама Златибор, Пожега и Ужице. Док је Златибор познат по планинском туризму, ми у понуди имамо дјелимично полупланински и приморски садржај и значајно нам је да се испромовишемо овде како би и људи са Златибора могли да дођу на приморје," рекао је Василије Ћуковић, менаџер за традиционални маркетинг.

Фешта од мимозе, један од најстаријих и најпопуларнијих фестивала, прошле године окупио је преко 20.000 посетилаца. С обзиром на дугогодишње пријатељство општине Чајетина и општине Херцег Нови и гостољубивости Новљана, све је више заинтересованих посетилаца са наших простора који одлазе на ову манифестацију.

"Братска општина Херцег Нови је данас гост на Златибору и користи прилику да нашим многобројним гостима, којих је овде тренутно преко 40 000 , испромовише ову , може се рећи, централну и можда најважнију манифестацију - Дане мимозе који се одржавају сваке године и где смо и ми, као локална самоуправа, сарадници и партнери из ТО Златибор , њима драги гости и радујемо се да одемо. Верујемо да ће сада  људи који се налазе на Златибору моћи да се упознају са програмом, да ће моћи да испланирају своје време и посете ову манифестацију која је значајна и за нашу регионалну сарадњу", истакао је директор ТО Златибор, Владимир Живановић.

Организатори 55. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Туристичка организација Херцег Нови и Јавна установа културе „Херцег фест“.