Kаубојски град на Златибору бележи велику посећеност (видео)

Велика посећеност каубојског града на Златибору

Комплекс „Ел Пасо Сити“  налази се у викенд насељу Водице, на 14 километара удаљености од туристичког центра Златибор. Цена улазнице за одрасле је 500 динара, док је за децу преко три године, цена улазнице 350 динара. Радно време парка је од 9 до 17 часова. 

До пре пар година каубоје и индијанце смо могли да гледамо само у вестерн филмовима, док „Дивљи запад“ није стигао на обронке Златибора. Тематски забавни парк „Ел Пасо Сити“ простире се на око шест хектара и састоји се од три амбијенталне целине, а то су : каубојски град, индијанско село и златиборски засеок. Проласком кроз парк посетиоци имају прилику да доживе два различита поднебља у истом временском периоду од 1865. до 1890. године, али на удаљеним крајевима света.  

„Ел Пасо је отворен 2020. године и ово је трећа сезона како ради, јако смо задовољни бројем  посетилаца јер их има од годину дана па до најтаријих посетилаца. Што се тиче смештаја у каубојском граду, ту имамо три вестерн собе, а у индијанском селу  шатори и кућице на дрвету. Када су у питању шатори они су на располагању за госте само током јула и августа, када су високе температуре, а остали смештај доступан је током целе године. У златиборском засеоку налази се 15 брвнара које су  такође намењене за смештај, оне могу примити од двоје до шесторо људи. У српском делу налази се и ресторан, игралиште за децу, црква“, каже Александра Јовановић, рецепционер.

Током целе године број посетилаца је велики, како домаћих тако и страних. Поред уникатних амбијената ,овај парк се истиче по великом броју објеката аутентичног изгледа који су адаптирани за туристе.  

„ Мишљење наших гостију нам је најбитније, а могли смо да приметимо да је већини посетилаца најинтересантнији каубојски град, као и сви садржаји који се налазе у комплексу. У каубојском граду могу се видети и посетити локали: шерифову канцеларију са затвором, билијар салу, музеј кока коле,пушкарницу, пошту, берберницу, поштанкса кола, вешала и све то што се некада налазило у каубојском граду“.

Активности и игре које стоје на располагању свим гостима су: бацање потковица, ношење каубојских костима ,родео, гађање из лука, секиромет, ношење индијанских костима, јахање коња, тјубинг, дечије игралиште. А поред дивног смештаја  и садржаја, постоје и продавнице и сувенирнице, јер је немогуће вратити се са овог места кући без макар једног каубојског шешира, индијанске наруквице или топлог понча. 

„У сувенирници се налази каубојски програм: шешири, опасачи, реплике оружја, има и индијански програм , перушке и пера, костими за децу и одрасле, а има и део српског програма, који је јако занимљив странцима: српски опанак, шајкача, магнети...“ рекла је Мика Јоксимовић, продавац у сувенирници.

 

Сања Глишовић