Кинези на штанду Златибора на сајму у Берлину

Туристичка организација Златибор  трећу годину за редом представља туристичке потенцијале планине на једном од највећих светских сајмова туризма, ИТБ Берлин. Светска туристичка берза отворена је данас у главном граду Немачке, а Златибор своју целокупну понуду представља у оквиру штанда Туристичке организације Србије.

Учешће на берлинском сајму туризма сјајна је прилика да се немачко тржиште упозна са атракцијама, активностима и видовима туризма које нуди Златибор, али и са понудом хотела, осталих видова смештаја, екскурзија и излета.

Као један од највећих светских сајмова ИТБ Берлин окупља велика имена светског  туризма, највеће туроператоре и хотелске групације из целог света, што је прилика да се Златибор представи заинтересованим сарадницима из Европе и других континената и са њима оствари одговарајуће пословне контакте.

Првог сајамског дана станд Србије и Златибора посетило је неколико туроператора из Кине који су заинтересовани за сарадњу и туристичку понуду планине. За организацију туристичких боравака на Златибору и сарадњу са туристичком привредом заинтересоване су и агенције из Немачке, Мађарске, Словеније, али и из нешто егзотичнијих и удаљених земаља, као што је Азербејџан, које се тек пробијају и упознају са туристичким тржиштем Србије.

                Извор: ТО Златибор