КК Златибор представио нови тим (видео)

Традиционалним дружењем у Старом парку Kошаркашки клуб Златибор је представио тим за нову сезону.

После године паузе због коронавируса, поново је приређена кошаркашка фешта на којој је представљен нови тим Златибора уз дружење са навијачима у реновираном Старом парку, где је клуб и одиграо прве утакмице пре 42 године. Као увертира у упознавање са сениорским тимом, одигране су ревијалне утакмице најпре између пионира који су клупска будућност, а потом и ветерана који су клуб стварали, а одржано је и такмичење у шутирању тројки. Јутро након званичног представљања одржан је кондициони тренинг на стадиону Швајцарија, а тренер Страјин Недовић је најавио да ће до почетка сезоне у октобру бити одиграно бар седам пријатељских утакмица.

Из прошлогодишње екипе остали су Лазар Милошевић, Лазар Јоксимовић, Стефан Миловановић, Богдан Весовић, Алекса Чабрило, Никола Павловић, Немања Протић и нови капитен Душан Кутлешић. Представљена су и појачања Милан Николић који је дошао из Словачке, Милош Јовић, који је стигао са колеџа  Златибор ће први пут имати два Американца, бившег играча Мичиген стејта Брендонда Вуда који се упознао са новим саиграчима и некадашњег члана Охајо стејта Лакуинтона Роса, који ће се на наредним тренинзима прикључити екипи. Најискусније почајање је центар Дејан Боровњак, који је са Немањом Протићем освојио Универзијаду, прошао је кроз систем Душка Вујошевића у Партизану и имао улогу у Евролиги. Kаријеру је потом градио у Литванији, Грчкој, Шпанији, Италији, Пољској, Русији, Турској и Румунији.

Ново лице у тиму је спортски директор Александар Јевђић, који се вратио у клуб са којим је као играч изборио пласман у Кошаркашку лигу Србије.

Да подсетимо, прошле сезоне је Златибор направио највећи успех у клупској историји са пласманом међу најбољих осам клубова АБА2 лиге и четврти пут узастопно учествовао у Суперлиги. И наредне сезоне ће Чајетинци учествовати у регионалној АБА2 лиги, и Кошаркашкој лиги Србије.

https://www.youtube.com/watch?v=cWcMc5nZTCM&ab_channel=TV%C4%8Cajetina