Књижевно вече за децу у Дому културе (видео)

књ.вече

Песничко вече за децу нижих разреда одржано је у Дому културе у Чајетини у организацији омладинског удружења „Виогор“.

Ученици основне школе "Димитрије Туцовић" у Чајетини слушали су песме за њихов узраст које су писали и говорили наставница српског језика и књижевности Јагода Јеремић, учитељица у основној школи "Миливоје Боровић" у Мачкату Љиљана Андрић, учитељ основне школе "Алекса Дејовић" у Севојну Радован Павловић и ученица Ужичке гимназије Бранка Зарић.

„Мени је задовољство увек да говорим пред децом зато што сам и просветни радник и мислим да ми оивде у нашем крају имамо доста потенцијала када је уопште писање у питању. Деца се доста укључују у литерарне конкурсе, у оквиру секција у школама доста пишу и као што смо и вечерас видели, једна наша ученица бивша која је пишући дошла и до тога да објави своју збирку песама. И за себе могу рећи да сам некад као ђак основне школе „Димитрије Туцовић“ подстакнута завичајним песницима од стране својих наставника и професора ипочела да пишем поезију“

истиче Јагода Јеремић. Дружење деце са песницима омогућило је омладинско удружење „Виогор“ које своје акције од 2015. године усмерава ка најмлађима, а раније су обезбедили новогодишње пакетиће за социјално угрожену децу.

„Ове године смо се определили да наша средства усредсредимо на културу и један од пројеката је да се деца друже са песницима. Други пројекат је да изградимо клупе у сарадњи са ликовном секцијом која ће осликати те клупе и у сарадњи са општином ћемо видети да те клупе поставимо на видна места у центру и око центра Залтибора. У склопу те акције ћемо помоћи ликовну секцију опремом која је њима потребна,“

каже Момчило Михаиловић из омладинског удружења „Виогор“. Према речима учесника, овакве манифестације децу приближавају књигама и писању а другачија атмосфера пробудиће креативност.

https://www.youtube.com/watch?v=yUJYzbqwRU4