Kонкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи

k

Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО), у оквиру пројекта „ Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу" који финансира Влада Шведске и ове године расписала конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи "Другачије од других". Конкурс је намењен новинарима локалних, регионалних и националних медија и у конкуренцију ће бити узети прилози објављени у периоду од 1. јануара до 10. јуна 2024. године. Рок за пријем радова је 11. јун 2024. године.

Теме конкурса су: заштита животне средине, локални економски развој – женско предузетништво, смањење ризика од катастрофа, као и родна равноправност на локалном нивоу. Расписивањем овог конкурса СКГО жели да истакне важност и улогу локалних власти у овим областима, а у циљу побољшања квалитета услуга које пружају грађанима.

У оквиру конкурса "Другачије од других" биће додељено укупно пет (5) награда, а аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима. Напомињемо да ће наш стручни жири одабрати пет (5) најбољих од свих пристиглих радова на све четири теме.

Оцену о најбољим медијским прилозима донеће независни жири, који чине искусни уредници водећих редакција: Оливера Петровић Стојанчић (РТС), Лана Гедошевић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет), Владан Самарџић (Вечерње новости) и Срђан Бошковић (Радио Београд 1), као и представнице служби за информисање из локалне самоуправе Ливиа Вранић Варади (Кањижа) и Хана Салихагић (Нови Пазар).

Прилоге треба послати Служби за информисање СКГО електронским путем на milos.obradovic@skgo.org и tanja.stojkov@skgo.org, или поштом на адресу СТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА – Служба за информисање, Македонска 22/VIII,  11000 Београд, са назнаком – МЕДИЈСКИ КОНКУРС „ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“.