Кошарка: Историјски успех са навијачима (видео)

Навијачи Златибора у Скопљу

Титула у АБА2 лиги кошаркаша Златибора уздрмала је кошаркашки регион, али је донела велико задовољство навијачима из Чајетине који су важан део овог подвига јер су подржали екипу и у Скопљу.

Лепо је ових дана бити део кошаркашке бајке у Чајетини, као навијач клуба о ком прича цео регион. Златибор је постао шампион АБА2 лиге на изненађење кошаркашке јавности, и велику радост својих пратилаца који још поносније могу да истичу слоган „ни мањег места ни већег кошаркашког срца“. Своју приврженост показивали су током сезоне јер је чајетинска дворана била све пунија, али и одласком на финални турнир у Скопље. Неколицина симпатизера и чланова управе је била уз екипу од почетка турнира, а организовани превоз омогућио је чајетинском тиму већу подршку на недељном финалу против домаћина, што је улепшало амбијент у дворани „Јане Сандански“.

„Веома је лепо навијати у хали која је пуна, где има организована цеременија и током пауза на утакмици и све време су њихови навијачи правили феноменалну атмосферу која је и нас дизала. Није било неког ривалства, мада су они већ освојили оно што ми још нисмо, али у суштини је било феноменално. Мислим да је важно и за наш клуб да сада, као победници АБА лиге и навијачки се надам као учесници у АБА1 лиги, да поведемо рачуна о томе да се направи таква атмосфера јер то су стварно догађаји за памћење,“  

каже Софија Павловић Луковић, која је уживо испратила финале у Скопљу. Навијачи Златибора пуни су лепих доживљаја као сведоци развоја клуба у претходним деценијама, а посебна прича је један од онивача клуба Радивоје Ђенић који је кошаркаше возио и пратио по разним местима у Србији у претходне 44 године, а сада је дочекао да омиљени тим гледа и на великој сцени у Скопљу. Поврх свега, са задовољством је два пута превалио пут од готово хиљаду километара у два правца, како би уживо посматрао најпре полуфинале против Борца и финале против МЗТ-а.

„Не могу лепше да се осећам. Прво, на паноу је писало „општина Чајетина“, друго, навијачи и играчи су нас поздрављали и против Борца и против МЗТ-а, шта ће лепше да буде. Дошли смо до врха, а били смо бетон. Кад смо играли, нисмо имали ни халу, а сад имамо две хале. То нема нигде,“

Закључује 72-годишњи Ђенић. Чајетинска кошаркашка заједница је умела адекватно да прослави своје успехе у претходним годинама, па и ове сезоне када су трубачи свирали на утакмици против Слоге када је оверена титула у Кошаркашкој лиги Србије. Све говори да ће бити још добре подршке и славља и у баражу за АБА лигу против Борца и у плеј-офу Суперлиге Србије.