Кошарка: Изабрано руководство КК Златибор

Скупштина КК Златибор

На седници Скупштине кошаркашког клуба Златибор изабрано је клупско руководство и усвојени су извештаји о минулој сезони. Нови стари председник клуба Рајко Пелверовић рекао је да клуб чека одлуку АБА лиге о учешћу у првом рангу такмичења и појаснио зашто није било пријављивања за ФИБА Лигу шампиона.

За председника клуба је реизабран Рајко Пелверовић а нови чланови управног одбора су некадашњи кошаркаш Никола Пековић и легенда КК Златибор Желимир Џамбић који има и титулу почасног председника. У управном одбору су и Ђорђе Александрић, Арсен Ђурић, Жељко Максимовић, Зоран Симеуновић, Александар Марковић, Десимир Марјановић, Виде Марић, Гвозден Старчевић, Бојана Божанић, Владимир Живановић, Александар Лијескић, Никола Kнежевић и Никола Новаковић.

Изабран је и нови састав скупштине са 31 чланом на мандат од четири године а чине га Рајко Пелверовић, Страјин Недовић, Никола Нинчић, Владан Kалоперовић, Небојша Kутлешић, Радомир Раковић, Софија Павловић Луковић, Милијан Сокић, Иван Тмушић, Милоје Бјеличић, Душко Пантовић, Љубодраг Пантовић, Иван Стојановић, Владимир Пантовић, Ненад Јечменица, Данило Ђенић, Небојша Божовић, Александар Павловић, Душан Kутлешић, Лазар Јоксимовић, Бранко Шкодрић, Зденка Булатовић, Јелена Марић, Никола Јеремић, Радивоје Ђенић, Арсен Ђурић, Марко Луковић, Гвозден Старчевић, Десимир Марјановић, Ђорђе Александрић, Жељко Максимовић.

За клупског секретара поново је изабран Небојша Божовић. Чланови надзорног одбора КК Златибор су Јелена Марић, Зденка Булатовић и Марко Луковић.

Чланови Скупштине прихватили су извештај тренера првог тима Страјина Недовића о најуспешнијој сезони у историји клуба са два освојена трофеја, у КЛС-у и АБА2 лиги. У домаћем првенству освојено је прво место са 22 победе и осам пораза, док је у АБА лиги освојена титула после плеј офа у Скопљу. 

Скупштина је усвојила извештај о раду млађих категорија и тренера Душка Пантовића и Александра Павловића. Минуле сезоне такмичили су се пионири и млађи пионири, а план клуба је да наредне сезоне оформи кадетску селекцију уз дечаке из сопственог погона и појачања из других општина.

Усвојен је и финансијски извештај за 2021. годину  као и финансијски план за нову календарску годину са укупним буџетом од 47 милиона динара, што је за око четири милиона више у односу на претходну годину. На седници је наглашено да ће се овај буџет повећати уколико Златибор буде играо прву АБА лигу.

На Скупштини АБА лиге која се очекује око 10. јула биће одлучено да ли ће чајетински клуб играти најјачи регионални ранг, а чињеница да је то још увек непознато је један од фактора зашто се Златибор није пријавио за ФИБА Лигу шампиона. Да подсетимо, Кошаркашком савезу Србије је стигао позив  од трећег по снази европског такмичења који је преко Кошаркашке лиге Србије упућен Златибору. Како је објаснио председник Пелверовић, клуб је због непознатог календара такмичења одустао од пријаве за ФИБА Лигу шампиона јер би то могло да буде финансијски и организационо неиздрживо.

Такође, на скупштини је разјашњено да ће, уколико буде играо прву АБА лигу, Златибор своје утакмице као домаћин имати у дворани Туристичко рекративног комплекса Златибор, који ће бити прилагођен захтевима такмичења са капацитетом од 2000 места.