Кошарка: Још два нова играча за Златибор

Смиљанић и Шпан нови играчи Златибора

У претходних седам дана КК Златибор је озваничио потписе још два нова играча: Ивана Смиљанића и Јура Шпана.

Искусни Смиљанић је добро познат из Кошаркашке лиге Србије, а у Чајетину долази из Панчева где је за Тамиш одиграо претходне три сезоне а у последњој је просечно бележио 13,2 поена и 7,5 скокова. Играч рођен 1989. који покрива покрива позиције три и четири је, осим наступа за Тамиш у три наврата, био члан и Динамика, ОКК Београда и ФМП-а, а у иностранству је провео по једну сезону у Словачкој и Литванији. Сезону 2012/13 је провео у Црвеној звезди, али није добио већу минутажу. Смиљанић је освојио европско злато са јуниорском репрезентацијом Србије 2007. у Мадриду и бронзу са универитетском селекцијом у Казању.

Као друго појачање из Словеније после Ребеца долази Јуре Шпан, доскорашњи кошаркаш Рогашке. Спољни играч рођен 1995. је прошле сезоне убацивао 16,1 поен у просеку у словеначком првенству. У кошаркашкој биографији има и Крку и Тајфун Шентјур, а провео је четири године на колеџу Ју Ес Си Апстејт.

Да подсетимо, двоструки узастопни КЛС шампион је до сада озваничио сарадњу са Димитријем Николићем, Јаном Ребецом, Милутином Вујичићем и Виктором Ковачевићем, а уговор је продужен са Душаном Стојичићем.