Кошарка: Још три појачања за Златибор

Нови играчи Златибора

Кошаркашки клуб Златибор објавио је долазак још три нова играча. 

Ново појачање Златибора је бек Брано Ђукановић. Некадашњи јуниор Црвене звезде долази из Шпаније где је у трећем рангу просечно бележио 13,6 поена и са Оуренсеом ушао у вишу лигу. У каријери је наступао и за ФМП, Металац, шпанске тимове Љеиду и ТАУ Kастело играо је ВТБ лигу у естонском Kалеву, а прошлу сезону је почео у тиму Атомераму у Мађарској.

Ђукановић је био члан млађих селекција Србије, и са кадетском репрезентацијом има бронзу са Европског првенства 2012, када му је саиграч био и доскорашњи капитен Златибора Душан Kутлешић.

Нови члан Златибора постао је и Богдан Тејић. Млади плејмејкер је поникао у ОKK Ужице, јуниорски стаж је одрадио у Црвеној звезди, а каријери је био члан и Слободе из родног Ужица и Динамика. Прошле сезоне одиграо 30 утакмица за Вршац у KЛС-у.

Међу новајлијама у KK Златибор је и повратник Бошко Чорбић. Чајетинац ће поново обући дрес матичног клуба у којем је играо KЛС, а у претходним сезонама је био члан Студента, Златара и Kлика.

Да подсетимо, претходно су продужени уговори са Немањом Протићем, Сандијем Грубелићем и Филипом Ђураном, а уговор је продужио и тренер Страјин Недовић, док су под уговорима од прошле сезоне Лазар Јоксимовић и Алекса Чабрило