Кошарка: Касно буђење Златибора

Kошаркаши Златибора изгубили су од Спарса са 66:82 у последњој утакмици АБА2 балона у Сарајеву. До пораза у 10. колу регионалног дошло је због лошег отварања меча и убедљиве разлике до које је организатор турнира дошао у првом полувремену.

Чајетински тим је доживео други пораз у овом "балону", а укупно четврти у такмичењу те још увек није осигурао пласман у плеј оф, и за који ће му бити потребна најмање једна победа у наредном балону који ће се одиграти на Златибору.

За разлику од прошлог меча и победе против Младости, екипа Страјина Недовића је имала лош почетак меча у ком је дозволила да се разиграју главни адути Спарса, а у нападу није развила жељену игру. Чајетинци су шутирали са мање од 30 % успешности за три поена (7/27) а имали су и 19 изгубљених лопти.

Млади центар Лазар Јоксимовић одлично је искористио своје минуте на терену и постигао осам поена уз три скока и асистенцију у борби са јаким центрима Спарса. Његов улазак у трећој четвртини је размрдао саиграче па је и разлика смањенана 10 поена, али је за преокрет било касно.

Осам поена су имали и Петар Воркапић, уз пет скокова и три асистенције, као и Стефан Митровић и Андрија Марјановић и били најефикаснији у пораженом тиму. Код Спарса су се истакли Кенан Камењаш са 19 поена и 1о ухваћених лопти, као и Амар Гегић са 14 поена, шест асистенција и пет скокова.

Златибор - Спарс 66:82 (16:26, 14:28, 19:12, 17:16)

Дворана: Хотел Хилс, судије: Шпендл, Савовић, Павичић.

Златибор: Чабрило 5, Kутлешић 4, Марјановић 8, Јоксимовић 8, Митровић 8, Јефтић 5, Ризнић 6, Воркапић 8, Папић 7, Мекој 7, Станојевић, Павловић.

Спарс: Захирагић 7, Kлавжар 8, Хасандић 5, Гегић 14, Илић 4, Полутак 10, Мемић, Kамењаш 19, Буза 3, Ливадић, Орелик 12.

https://youtu.be/OIG7mUzs728