Кошарка: Шампиони почели припреме

Први тренинг кошаркаша Златибора

Кошаркаши Златибора Голд гондоле окупили су се и одрадили први тренинг у оквиру припрема за нову сезону. У новом саставу Страјина Недовића су петорица играча из прошле сезоне са новим капитеном Браном Ђукановићем, као и шесторица новајлија.

На почетку припрема, у Спортској дворани у Чајетини, играчима су се обратили тренер Страјин Недовић и руководство клуба са председником Рајком Пелверовићем. Амбиција у новој сезони је да се екипа бори за врх табеле и уколико буде могуће нападне трећи узастопни трофеј у КЛС-у.

"После сјајне две сезоне, задатак неће бити нимало лак. Кошаркашка лига Србије је на све вишем нивоу, екипе су све боље и боље. Пре свега да поменем Спартак из Суботице, који има екипу која по мом мишљењу може да игра АБА лигу. Сигурно се њима ове године препушта улога фаворита. Војводина је добра екипа, новајлија Раднички Крагујевац ће имати сјајан тим, исто тако Џокер, тим најбољег играча света, Здравље ће бити на много вишем нивоу, тако да ће бити можда и седам екипа које ће се борити за сам врх табеле. У АБА2 лиги смо учествовали у завршници последњих година, једини смо српски освајач на терену, поново ћемо се такмичити иако су таква правила. Даћемо све од себе да будемо у самом врху, нама амбиције остају исте,"

рекао је чајетински стручњак који почиње шесту сезону као главни тренер и додао: 

"Почели смо са радом, имамо 45-50 дана до првог кола, мислим да је то сасвим довољно времена да се спремимо. Иако сам рекао да улогу фаворита препуштамо некој другој екипи, лопта је округла, никад се не зна. Све ће зависити од тренутка, од спремности екипе, психичког стања и пре свега односа и комуникације, хемије између играча."  

Из прошле сезоне у екипи су остала петорица играча: Бошко Чорбић, Лазар Милошевић, Душан Стојичић, Андрија Матовић и нови капитен Брано Ђукановић који је био најбољи стрелац екипе у прошлој сезони.

У Чајетину се враћа  26-годињи центар Димитрије Николић који је са Златибором освојио два трофеја претпрошле сезоне. У претходној години је са румунском Крајовом играо ФИБА Еврокуп са 11,6 поена у просеку. Летња појачања су и Милутин Вујичић који је дошао из ФМП-а, Иван Смиљанић из Тамиша, Виктор Ковачевић из шпанске Друге лиге, као и двојица Словенаца, Јуре Шпан и Јан Ребец, који су добили информације о клубу од Сандија Грубелића који је претходне две сезоне играо у Златибору. Први тренинг одрадила су и тројица играча на проби. 

Тренер Недовић је најавио одигравање више од седам пријатељских утакмица како би нови тим имао више простора за уигравање. Неки од контролних мечева биће одиграни у иностранству јер би екипа требало да учествује на предсезонском турниру у Румунији, а постоји могућност и за даља гостовања.