Кошарка: Сјајан меч за крај године

Кошаркаши Златибора на мечу са Динамиком

Кошаркаши Златибора победили су екипу Динамика резултатом 116:97 у 16 колу Адмира бет Кошаркашке лиге Србије и тако на сјајан начин завршили годину и отпочели другу половину првенства. 

Меч је већим делом био резултатски веома уједначен, али је Златибор у другом полувремену успео да дође двоцифрене предности на шта Динамик није могао да одговори. Бројна публика у чајетинској дворани видела је меч пун јаких дуела у високом ритму и нападачку кошарку са много поена. Тим Страјина Недовића је показао квалитет и више нападачких решења од талентоване екипе из Београда, која је држала прикључак до средине трећег периода. Златибор је поново имао 50 посто успешности у шуту за три поена (10/20), а убацио је и 29 поена након изгубљених лопти гостију.  

Победнички састав је ношен тројицом играча који су били претежак задатак за одбрану Динамика, а најефикаснији је био капитен Душан Кутлешић са 27 поена уз шест ухваћених лопти, док су по 24 поена убацили Немања Протић и Лакуинтон Рос. У доброј партији целог тима, истакао се и Филип Ђуран са 10 поена, шест скокова и четири асистенције док је Лазар Јоксимовић скупио седам поена и шест ухваћених лопти, а делио је дуеле са саиграчима из јуниорске репрезентације. 

У Динамику је најефикаснији био Вук Ђорђевић са 22 поена, уз четири убачене тројке, док је бивши члан Златибора Божидар Бабовић постигао 10 поена. Чајетински тим се реванширао клубу са Дорћола за убедив пораз у првом колу шампионата.

Златибор годину завршава на првом месту са 11 победа и шет пораза, а такмичење у КЛС-у наставља се 8. јануара гостовањем Тамишу. Иза клуба је још једна успешна година која је крунисана избореним пласманом на Куп Радивоја Кораћа који ће се одржати у фебруару.   

Златибор – Динамик 116:97 (28:25, 28:29, 33:22, 27:21)

Спортска дворана Чајетина, судије: Нинковић, Седлар, Хаџић.

Златибор: Протић 24, Чабрило 2, Аџић 3, Кутлешић 27 (6ск), Грубелић 7, Весовић, Јовановић 2, Јоксимовић 7 (6ск), Тадић 3, Николић 7, Рос 24.

Динамик: Бошковић 2, Милијашевић 16, Стефановић 1, Онан 12, Ристић, Радосављевић 10 (8ск), Глишић, Медаревић 6, Шуловић 11, Бабовић 10, Пауновић 7, Ђорђевић 22 (4/5 за три).