Кошарка: Сребро за пионире Златибора на финалном турниру (видео)

Пионири КК Златибор

Пионири кошаркашког клуба Златибор освојили су друго место на завршном турниру региона Западне Србије одиграном у Севојну. Млади чајетински кошаркаши предвођени тренером Александром Павловићем су тако крунисали сјајну сезону и направили један од највећих успеха у млађим категоријама чајетинске кошарке.

Пионири Златибора су на завршном турниру за играче рођене 2008. године и млађе остварили победу и пораз са којом су освојили сребрну медаљу. У полуфиналном мечу су савладали домаћина Севојно са 62:50, уз добру игру и одржавање разлике током целог меча. Колико је ова чајетинска генерација напредовала показује да су од екипе Севојна убедљиво губили пре неколико година. У финалу је улогу фаворита на турниру оправдала екипа Феникс 2020 која је била физички надмоћна и победила са 100:77, иако је Златибор одиграо добро прво полувреме, убацио чак 48 поена и у једном периоду водио са шест поена разлике, али су умор и повреде дошле до изражаја. У мечу за треће место Севојно је победило Топ Зицер из Чачка.

Екипу која је освојила друго место на завршном турниру региона Западне Србије чине Иван Драгутиновић, Огњен Николић, Вељко Раденовић, Милош Павловић, Вукашин Вилотијевић, Стефан Пишчевић, Милан Радибратовић, Стефан Шуљагић, Ђорђе Петровић, Урош Лазовић, Данило Јевремовић.

Као и током целе сезоне Златибор су предводили генерацијски таленти Милош Павловић и Вукашин Вилотијевић који су заједно постигли 112 поена на две утакмице.

Млади Чајетинци су украсили сјајну сезону у којој су најпре у групној фази освојили прво место са шест победа и два пораза у конкуренцији тимова из Ужица, Прибоја и Нове Вароши. Пласманом на завршни турнир Златибор је показао да је међу најбољим екипама овог годишта у Западној Србији, када се узму у обзир и оне које играју на вишем нивоу у јединственој лиги, где је титулу пионирског првака освојила чачанска Младост.

Претходни сличан успех направљен је 2006. када су млађи пионири предвођени Душаном Кутлешићем и тренером Страјином Недовићем освојили завршни турнир региона, а континуитет млађих категорија потом су настављен са екипом око Лазара Јоксимовића коју су водили Владан Калоперовић и Душко Пантовић, који и даље ради са млађим годиштима и у школи кошарке. Пред пионирском генерацијом је наставак рада и доказивања како би се остварио напредак за играње како за први тим Златибора, тако и на већој сцени.