Кошарка: Велики улог у дербију са Војводином

Кошаркаши Златибора на мечу са Војводином

Кошаркаши Златибора у среду од 17 часова у спортској дворани у Чајетини завршавају прву половину сезоне у Адмирал бет Кошаркашкој лиги Србије утакмицом против Војводине која одлучује о учеснику Купа Радивоја Кораћа. 

Меч са Војводином у Чајетини заправо ће бити и више од дербија јер одлучује о првопласираном тиму на половини такмичења који ће се директно пласирати на завршницу Купа Радивоја Кораћа. Златибор је већ био учесник турнира најбољих осам клубова у Србији, али не као лидер КЛС-а што би био нови успех за клупску историју. Од тога екипу Страјина Недовића дели тријумф против добро познатог ривала који такође има девет победа из 14 утакмица. 

"То ће, надам се бити један велики кошаркашки спектакл у Чајетини. Последње коло првог дела првенства, које одлучује првака јесењег дела. Мислим да имамо велике шансе, да смо тренутно у предности, да у овом тренутку играмо боље и да уколико на терен изађемо са јасним задацима и пренесемо све оно што будемо договарали у овом периоду, можемо да победимо екипу Војводине."

каже тренер Страјин Недовић. Са друге стране, тренер Војводине Мирослав Николић је већ гостовао у чајетинској дворани у претходним сезонама, са Динамиком и Војводином, а сваки од тих мечева је био узбудљив за праћење, укључујући и онај са почетка сезоне у АБА2 лиги, на којем је Златибор победио са 79:74. 

"Добро се познајемо са Војводином, сретали смо се са великим бројем играча у претходном периоду, а играли смо и против тренера Николића који је водио Динамик и Војводину. Апсолутно нас ништа не може изненадити. Они имају капитена Крста Бјелицу који је бивши члан Златибора, сјајан играч, о њему све знамо. Имају повратника који је био повређен, који је по мени можда један од најбољих играча на тој позицији у лиги, то је Беслаћ који већ игра сјајно, сада је на турниру показао сјајне игре. Ту су Ракићевић, Американац Нил, и још пар играча који завређују пажњу и који могу да играју на доста вишем нивоу,"

додаје шеф стручног штаба Златибора који у меч са Новосађанима улази са две везане победе на АБА2 турниру у Сарајеву, против Рогашке и Пелистера. Тим победама допринео је и шутер Филип Ђуран, један од играча који је у тим стигао током сезоне. Сјајни шутер је допринео да Златибор буде најбољи шутерски тим за три поена у Кошаркашкој лиги Србије. 

"Ми се спремамо, биће мало тешко, како нама тако и њима с обзиром да смо играли четири утакмице у протеклих седам дана, али спремамо се и мислим да ће бити добар меч. За сада све иде како сам планирао, тај шут за три поена је мој начин игре. Сва срећа да имамо Протића, Дулета Кутлешића, Тадију, који знају са лоптом, тако да не морам ни да је спуштам у дриблинг,"

каже бивши играч ФМПа, ОКК Београда и неколико клубова друге шпанске лиге. Утакмица Златибора и Војводине игра се у среду од 17 часова у спортској дворани у Чајетини.