Кошарка: Златибор до победе над Вршцем после трилера (видео)

У 24. колу КЛС-а кошаркаши Златибора савладали су на паркету дворане "Спортског центра Чајетина" екипу Вршца са 85:81, после велике неизвесности, дошавши до 15. победе у лиги. Чајетински тим на овом мечу био је ослабљен неиграњем Драгослава Папића.

Златибор је скоро читав меч провео у вођству, али изузев вишка од 11 поена разлике у првом полувремену, гости су им стално "дисали за вратом". Вршац је у 24. минуту први и једини пут на мечу повео, а до краја утакмице виђена је веома изједначена борба. Пресудне поене постигао је Павловић "из поправке" на 20 секунди пре краја утакмице, чиме је домаћи тим повео са 83:80. У пенал завршници Златибор је био присебнији тим.

Најефикаснији у победничком тиму био је Немања Протић (20 поена), Никола Павловић је имао 16 поена и девет скокова, Петар Воркапић 15 поена, а поен мање постигао је Стефан Митровић (14). Публика је посебно поздравила "минијатуру" Стефана Миловановића, који је имао једно закуцавање и једну веома ефектну блокаду, којом је спречио противнички покушај закуцавања. Код гостију Габријел Ален Билер је предњачио са 32 поена, Младен Грушановић постигао је 14, а Никола Ђурић 12 поена.

Утакмици је присуствовао и репрезентативац Србије у баскету 3х3, Дејан Мајсторовић.

КК Златибор: Митровић 14, Ризнић, Воркапић 15, Станојевић 9, Павловић 16 п. 9 ск, Стаменић, Остојић, Протић 20, Весовић, Миловановић 7, Маројевић 4. Тренер: Страјин Недовић

КК Вршац: Димић 9 п. 7 ск. 8 ас, Аџић, Газибеговић 6, Савовић 5, Билер 32, Милошевић, Дукић, Ћирковић 3, Грушановић 14, Ђурић 12, Вранес. Тренер: Зоран Тодоровић

https://www.youtube.com/watch?v=V2TVdeZYuEg