Кошарка: Златибор дочекује Динамик у дербију (видео)

Кошаркаши Златибора дочекују Динамик у дербију 17. кола Кошаркашке лиге Србије у дворани Спортског центра Чајетина у недељу од 19 часова.

Сусрет са екипом Динамика један је од мечева које ће одредити да ли ће кошаркаши Златибора остварити амбицију да буду на прва два места која воде у АБА2 лигу. Екипа Страјина Недовића је после пораза у Ваљеву од Металца на четвртом месту табеле са учинком 10/6, док следећи ривал из Београда има победу више.

„То је екипа где вам прати опасност са свих позиција, у ростеру има 10, 11 играча и игра са свим играчима. Они су подједнако добри. То су играчи који у дефанзиви много добро играју, могу да преузимају све играче и то је њихова велика предност, поготово у КЛС лиги, и мислим да ћемо ту имати проблема. Наше је да се спремамо и нашу дефанзивну транзицију и дефанзивну игру подигнемо на мало виши ниво. Мислим да можемо да им се супротставимо, што се тиче нашег напада, свима је јасно да смо ту доста добри и да смо супериорни у односу на многе екипе у КЛС-у,“

каже тренер Недовић. Екипа Златибора већ три недеље има проблема са вирусима, па здравствени билтен није сјајан, али из табора чајетинског тима се надају да ће сви бити спремни за дерби 17. кола у којем је победа приоритет.

„Мало је тешко све планирано урадити и вратити се после тешког пораза у Ваљеву, али се надам да ћемо смоћи снаге и да ће наша екипа дати све од себе. Мислим да имамо квалитет и уколико на терену будемо пружили 100% наших могућности, уз један коректан однос свих актера на терену, мислим да победа неће долазити у питање и да ћемо доћи до бодова“,

закључује тренер Златибора. Динамик је млад клуб, али се у претходним годинама састајао са Златибором и у Другој лиги. У првом мечу ове сезоне екипа Мира Алиловића је победила на Дорћолу резултатом 94:82, а најефикаснији код победника били су центар Никола Вујовић и плејмејкер Мирослав Пашајлић, док су Златибор предводили Радомир Маројевић, Светозар Поповић и Петар Воркапић.

„То ја најважнија утакмица за нас у сезони, меч који нас оставља у трци за АБА2 лигу. Динамик је једина екипа која је у овој сезони направила неку осетнију разлику у мечевима против нас, тако да су нам и дужници. Позвао бих публику да дође у што већем броју јер је стварно битан меч за нас. Што се тиче тактике, имамо и ми својих квалитета, као и они, па ће онај ко буде имао већу жељу и агресивности  однети победу,“

сматра плејмејкер Златибора Воркапић. Након утакмице са Динамиком у недељу, Златибор у следећем колу игра још један дерби, у Ужицу против Слободе која је најпријатније изненађење првенства и држи друго место које води у АБА2 лигу са 13 победа и три пораза.

https://www.youtube.com/watch?v=7zIx7PtuQsI&feature=youtu.be