Кошарка: Златибор на поправном против познатог ривала

Кошаркаши Златибора у другом балону АБА2 лиге играју српски дерби против земунске Младости у четвртак од 12 часова.

Чајетински састав је у првом мечу изгубио од Ловћена, што је трећи узастопни пораз у свим такмичењима. Наредни ривал осим што долази само после дан и по паузе, је и један од најбољих тимова у такмичењу и екипа која је изгубила само један меч у КЛС-у, али управо од Златибора у октобру резултатом 96:92. На том мечу у Чајетини са 26 поена био је најефикаснији Драгослав Папић који истиче да је екипа мора да заборави на меч са Цетињанима и спреми се за Младост:

"Систем турнира је такав да нема размишљања о претходним утакмицама јер се буквално игра на 20 и нешто сати, тако да се ми окрећемо познатом противнику из наше лиге. Ми смо им приредили једини пораз у лиги тако да очекујемо повољан резултат за нас и да заборавимо на помало несрећан пораз од Ловћена и да кренемо даље. Знамо да су млада екипа и јако опасна на отвореном терену ако допустимо да се растрче. Нека наша предност је у позиционом нападу, да их мало успоримо, ставимо у пет на пет и мислим да смо ту квалитетнији од њих. Знамо како да одиграмо, само је потребна боља концентрација у односу на меч против Ловћена,"

каже крилни центар који је против Ловћена постигао седам поена и додаје да екипа треба да поправи ритам игре како би боље шутирала:

"Шут је ствар ритма, а ми и даље вучемо неке мале повреде. Неколико играча је било под короном, па се враћају, а то се све осети. Посебно у оваквим утакмицама где се резултат своди на неколико лопти. Али, нема кукања, како је свима тако је и нама, ово је мало експериментална сезона. Нема превише размишљања ни о шуту ни о тактици, већ да пружимо максимум у датом тренутку."

За Младост неће наступити Треј Дрексел који се повредио на првој утакмици балона против Горице, а на повреду се пожалио и плејмејкер Златибора Немања Протић који је био најефикаснији на мечу са црногорским представником са 20 поена. Један поен мање убацио је Душан Кутлешић, који је углавном поентирао из продора, а један од његових улаза је међу нејлепшим потезима осмог кола.

https://www.youtube.com/watch?v=He4XyEczbCM

"Имамо још две утакмице у балону, да пробамо да победимо обе и да остваримо тај неки циљ који се наметнуо током балона, а то је да задржимо место у плеј офу,

рекао је Кутлешић пред меч са екипом у којој и поред изостанка Дрексела има квалитетних решења попут искусног плеја Квамејна Мичела, Мартинса Игбануа, Стефана Гомбоа, али и младог Матију Белића који је био међу најефикаснијима у победу против Загрепчана у првом мечу. То је за Младост био пети тријумф па тако српски представници имају скор 5/3 и налазе се на местима које воде у доигравање, али после сваког кола се стање на табели мења, мада је једини непоражени тим Студетски центар сам на врху табеле.

https://www.youtube.com/watch?v=3gDobTT2YIE&t=12s