Кошарка: Златибор одиграо нерешено у првој припремној утакмици

Утакмица Златибора и Слоге у Чајетини

Kошаркаши Златибора Голд гондоле су у првој припремној утакмици одиграли нерешено 93:93 са екипом Слоге у Спортској дворани у Чајетини. Нови састав који води Страјин Недовић се први пут представио, и то у новим дресовима, а одиграће се још осам припремних утакмица, укључујући и предсезонски турнир у Kини.

Судећи по првој утакмици, тројке и транзиција одликују и овај састав Златибора који има неклолико нових играча. Ипак, сегменте препознатљиве игре чајетински тим је показао само у другом полувремену јер је у првом делу Слога имала убедљиво вођство од 20 поена. У наставку се екипа предвођена новим капитеном Браном Ђукановићем консолидовала, прешла у вођство, али је на крају исход био нерешен. За Златибор нису играле новајлије из Словеније Јан Ребец и Јуре Шпан због регулисања виза за пут у Kину. Пред публиком су први пут заиграле новајлије Смиљанић, Kовачевић, Вујичић као и повратник Николић, а занимљиво да су сви убацили бар по једну тројку.

Тренер Слоге Марко Димитријевић је летос учествовао у освајању златне медаље на Европском првенству за јуниоре са Србијом као помоћни тренер, па је наставио рад у клубу. И тим из Kраљева је био ослабљен неигирањем тројице играча, па је донета заједничка одлука да се не игра продужетак већ да остане за кошарку неуобичајено нерешено.

У другом мечу већ у среду 30. августа Златибор игра са Слободом у Ужицу, дворани Велики Парк у 18 часова. Потом се састају са екипом Чачка94, у Чајетини, у петак првог дана септембра, такође од 18 часова. Уследиће утакмица против Студентског цента, члана АБА лиге из Подгорице, у уторак 5. септембра од 19 часова у Чајетини. Екипа потом путује на турниру у Румунију од 6. до 9. септембра где ће противници бити домаћи Орадеа и Списки Ритери из Словачке. Златибор је договорио одлазак на турнир у Кину који ће се одржати од 13. до 18. септембра. Чајетинци ће у Чонгкингу одиграти три утакмице, а противници ће бити тимови из најјаче кинеске лиге ЦБА.