Кошарка: Златибор освојио турнир у Кини

Екипа Златибора

Кошаркаши Златибора Голд гондоле освојили су турниру у Кини у граду Чонкинг са две победе у три утакмице. Осим вредног искуства и уигравања тима, бранилац трофеја у КЛС-у је дошао и до вредне награде.

Златибор је најпре на отварању турнира био бољи од Џејђанг Голден булса са 85:80 после продужетка. Најефикаснији на том мечу био је центар Димитрије Николић са 18 поена. У другој утакмици савладан је још један српски представник Металац за који наступа бивши члан Златибора Филип Ђуран, а резултат је гласио 92:74. И поред пораза у трећем мечу од Шангај Шаркса са 75:72, чајетински састав је дошао до трофеја и новчане награде намењене победнику, јер је имао најбољу кош разлику. Нови капитен Брано Ђукановић је тако подигао први трофеј у тој улози у чајетинском тиму. 

Чајетински тим је у граду Чонкинг боравио од 13. до 18. августа, а осим утакмица ово је било занимљиво искуство за клуб и чланове који су отпутовали на турнир. Да подсетимо, у претходним предсезонским утакмицама, Златибор је одиграо нерешено а Слогом, изгубио од Слободе и Студентског центра, на турниру у Румунији победио Списке Ритере и изгубио од Орадее.

Такмичење у Кошаркашкој лиги Србије почиње 1. октобра, а Златибор се у првој утакмици састаје са Чачком94 у гостима, док АБА2 лига стартује 9. октобра.