Кошарка: Златибор отвара 2020. годину у Новом Пазару (видео)

Кошаркаши Златибора прву утакмицу у 2020. години играју против Новог Пазара у гостима у оквиру 14. кола Кошаркашке лиге Србије у недељу 5. јануара од 18 часова.

Чајетински тим на прву утакмицу друге половине првенства путује са учинком од девет победа и четири пораза, а пораз у Београду од ОКК у претходном колу одвојио га је од пласмана на завршни турнир Купа Радивоја Кораћа. Са друге стране, екипа Новог Пазара има једну победу мање и заузима пето место на табели. Тренер Златибора Страјин Недовић каже да се у Нови Пазар иде на победу, јер нема никаквих калкулација у било којој утакмици

„Један једини циљ имамо, а то је победа. Екипа Пазара је сигурно једна од најјачих екипа, која игра АБА2 лигу, са много више играча у ростеру и ротацији јер играју на два фронта. Мислим да то сигурно неће бити лако и морамо дати све од себе и максимум извући из сваког играча и целе екипе како би дошли до тих бодова који би нам били преко потребни после пораза од ОКК у Београду где смо изгубили утакмицу заслужено. Сада идемо у Нови Пазар да покушамо да повратимо те изгубљене бодове. Неће бити лако јер је то једна од две, три најбоље екипе у лиги, али ми идемо да покушамо да их изненадимо и да дођемо до бодова,"

каже Недовић. Згуснут распоред није дозволио паузу између два дела првенства, а екипа Оливера Поповића је у четвртак уписала победу против Хелиоса у АБА2 лиги, након  што је претходног викенда победила Дунав у гостима.

У сусрету Златибора и Новог Пазара у првом делу првенства славио је златиборски састав резултатом 105:82. Најефикаснији на том мечу био је Стефан Митровић са 25 поена, док је два мање постигао најбољи стрелац Златибора ове сезоне Драгослав Папић. Са друге стране, најефикаснији у редовима Пазараца био је Тарик Брунчевић са 20 поена. На четири међусобна сусрета у претходних годину и по дана резултат је 2:2 у победама.

https://www.youtube.com/watch?v=JNzSToEHfgs&feature=youtu.be